U heeft afspraken vastgelegd in scheidingsconvenant of beëindigingsovereenkomst, maar nog niet aan ons doorgegeven.

U bent gescheiden en heeft afspraken over de verdeling van uw pensioen vastgelegd in het scheidingsconvenant. Deze afspraken kunt u aan ons doorgeven.

Geef de gemaakte afspraken aan ons door

Vul het formulier verdeling van ouderdomspensioen in binnen 2 jaar na uw scheiding of beëindiging van uw geregistreerd partnerschap en stuur het naar ons toe. Als u kiest voor standaard verevening van uw pensioen, dan hebben we de handtekening van u of uw ex-partner nodig. Uw ex-partner kan deze verdeling ook binnen 2 jaar aanvragen. Is de periode van 2 jaar voorbij? Neem dan contact met ons op.  

U stuurt de gegevens naar ons via het digitale contactformulier. Of per post.

Hebben u en uw ex-partner een andere verdeling afgesproken?

Vul het formulier verdeling van pensioen in binnen 2 jaar na uw scheiding of beëindiging van uw geregistreerd partnerschap en stuur het naar ons toe. We hebben de handtekening van u en uw ex-partner nodig. Stuur een kopie van het echtscheidingsconvenant of de beëindigingsovereenkomst mee waarin staat dat u samen kiest voor een andere verdeling. Zonder deze gegevens registreren wij geen andere verdeling. Neem dan contact met ons op.  

U stuurt de gegevens naar ons via het digitale contactformulier. Of per post.

Heeft u geen afspraken vastgelegd in de huwelijkse voorwaarden, het echtscheidingsconvenant of de beëindigingsovereenkomst?

Dan kunt u samen met uw ex-partner zelf een verklaring maken waarin de afspraken over de verdeling van het pensioen staan. De verklaring moet door u en uw ex-partner zijn ondertekend. Deze verklaring stuurt u samen met een kopie van de identiteitsbewijzen van u en uw ex-partner naar ons toe.  Hiermee controleren wij de handtekeningen. Daarom kunt u het BSN en foto niet zichtbaar maken.

U stuurt de gegevens naar ons via het digitale contactformulier. Of per post.

Bent u geholpen met deze uitleg? Help ons door een paar vragen te beantwoorden.