Persoonlijke gegevens wijzigen

U vindt hier informatie wat u kunt doen als u uw e-mailadres of rekeningnummer wilt wijzigen. Ook leest u wat u kunt doen als u een nieuw postadres of een adres in het buitenland wilt toevoegen.

Woont u in het buitenland en heeft u een rekeningnummer in een land buiten het SEPA-gebied? Dan kan het zijn dat u niet kunt inloggen met DigiD. U kunt dan het formulier wijzigen Non-SEPA rekeningnummer invullen en terugsturen. Stuur hierbij een ongeldig gemaakte cheque of rekeningafschrift mee. Terugsturen kan per mail of per post:

ABP Pensioenen
Postbus 4804
6401 JL Heerlen

Direct wijzigen in MijnABP

Wijzigen in MijnABP kan als u:
  • bankiert in een SEPA-land
  • een IBAN-rekeningnummer heeft
  • Let op! Log in met de DigiD app. Of log in met DigiD met een extra controle via SMS. Deze extra veiligheidscontrole activeert u via de site van DigiD. Vergeet niet om de keuzemogelijkheid ‘Altijd inloggen met de DigiD app of sms-controle’ op ‘actief’ te zetten.

Rekeningnummer wijzigen in MijnABP.

Hier kunt u ook de datum aangeven waarop de wijziging ingaat.

Let op! Maakt u via uw bank gebruik van een overstapservice? Geef dan zelf uw nieuwe rekeningnummer aan ons door. De overstapservice doet dit niet voor u.

Wijziging per brief of per e-mail aanvragen

Stuur het formulier rekeningnummer wijzigen per mail of per post:

ABP Pensioenen
Postbus 4804
6401 JL Heerlen

Log in met de DigiD app. Of log in met DigiD met een extra controle via SMS. Deze extra veiligheidscontrole activeert u via de site van DigiD. Vergeet niet om de keuzemogelijkheid ‘Altijd inloggen met de DigiD app of sms-controle’ op ‘actief’ te zetten.

Vermeld uw postadres zelf in MijnABP

Verhuist u in Nederland of in het buitenland? Lees wat u moet doen.
Meld u aan voor digitale post als u voortaan uw ABP-post digitaal wilt ontvangen.

Woont u samen en wilt u uw partner aanmelden? Bekijk de voorwaarden en vul het formulier in. Gaan u en uw partner uit elkaar? Meld uw partner af.

Loonheffingskorting is de korting die u ontvangt op het betalen van belasting. Loonheffingskorting mag maar door één werkgever of uitkeringsinstantie worden toegepast. U bepaalt zelf op welk inkomen u de loonheffingskorting laat toepassen. Voor hulp bij uw keuze kunt u terecht bij de belastingdienst. 

Wilt u uw loonheffingskorting wijzigen? Dit kunt u zelf doen in MijnABP op de pagina ‘Pensioenuitkering’. U kunt dit ook doorgeven via de belastingdienst.

Let op! Log in met de DigiD app. Of log in met DigiD met een extra controle via SMS. Deze extra veiligheidscontrole activeert u via de site van DigiD. Vergeet niet om de keuzemogelijkheid ‘Altijd inloggen met de DigiD app of sms-controle’ op ‘actief’ te zetten.