Nabestaandenpensioen: wat is geregeld?

Wanneer u overlijdt, krijgen uw nabestaanden mogelijk een ABP NabestaandenPensioen van ons. Dit is een financiële regeling die bedoeld is om steun te bieden aan uw (ex-)partner en kind(eren). 

Nabestaandenpensioen voor uw (ex-)partner wordt ook wel partnerpensioen genoemd. Uw (ex-)partner krijgt dit levenslang. Voor kinderen en stiefkinderen heet dit wezenpensioen.

Of uw nabestaanden pensioen krijgen, hangt af van een aantal voorwaarden:

  • U bouwt ABP NabestaandenPensioen op; of,
  • U krijgt een uitkering waarmee u ouderdomspensioen opbouwt bij ABP.

Verder kijken wij nog naar een aantal andere factoren die bepalen of uw (ex-)partner en/of kinderen een nabestaandenpensioen krijgen.

Bekijk hier of uw nabestaanden mogelijk recht hebben op nabestaandenpensioen.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Als u met pensioen gaat, beslist u of u de hoogte van het nabestaandenpensioen wilt veranderen. Lees hier meer informatie.

Op Kandoor.nl leest u meer informatie over aanvullende maatregelen op uw nabestaandenpensioen. En heeft u een vraag waar u zelf niet uitkomt? Stel deze dan gratis aan de financiële experts van Kandoor.nl.

Neem ook een kijkje in de Nibud-tool Geldwijzer Nabestaanden. Hiermee krijgt u inzicht in de regelingen die kunnen gelden na een overlijden. 

 

Disclaimer. Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te vermelden. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de toegankelijkheid en inhoud van sites waarnaar wij verwijzen.