Wat is geregeld voor mijn nabestaande als ik overlijd?

Nabestaandenpensioen is het pensioen voor uw partner (ook wel partnerpensioen genoemd) en kinderen (ook wel wezenpensioen genoemd) als u overlijdt. De (ex-)partner ontvangt levenslang een ABP NabestaandenPensioen. Of uw nabestaanden pensioen krijgen, is afhankelijk van een aantal factoren.

U bouwt ABP NabestaandenPensioen op als uw werkgever is aangesloten bij ABP. Maar ook als u een uitkering krijgt waarmee u ouderdomspensioen opbouwt bij ABP.  

Voor meer informatie neem contact met ons op via 045 579 62 65. U kunt ons natuurlijk ook mailen óf stel uw vraag via de chat.  

-> Bent u geholpen met deze informatie? Help ons door een paar vragen te beantwoorden.

Als u met pensioen gaat, beslist u of u de hoogte van het nabestaandenpensioen wilt veranderen. Lees hier meer informatie.

Op Kandoor.nl leest u meer informatie over aanvullende maatregelen op uw nabestaandenpensioen. En heeft u een financiële vraag waar u zelf niet uitkomt? Stel hem dan gratis aan de deskundige financiële experts van Kandoor.nl.

Neem ook een kijkje in de Nibud-tool Geldwijzer Nabestaanden. Hiermee krijgt u inzicht in de regelingen die kunnen gelden na een overlijden. 

 

Disclaimer. Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te vermelden. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de toegankelijkheid en inhoud van sites waarnaar wij verwijzen.