Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of maakt u zich zorgen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan op de manier die u het prettigst vindt: bel, mail of chat met ons. Een brief sturen kan natuurlijk ook. 

Heeft u vragen over 'samenvallende diensttijd'? Ga dan naar de veelgestelde vragen over samenvallende diensttijd.

Bent u het ergens niet mee eens?

Neem dan ook zeker contact met ons op. Misschien kunnen wij het samen oplossen. Als dat niet lukt, dan kunt u een klacht of een bezwaar indienen.

Mogelijke gevolgen van een nabetaling

Een nabetaling en wettelijke rente hebben mogelijk nadelige financiële gevolgen voor uw toeslagen en belastingen. Het is belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent. In sommige gevallen kunt u zelf iets doen.

Lees meer over de mogelijke gevolgen van een nabetaling

Lees meer over de wettelijke rente

1 Mogelijk moet u toeslagen terugbetalen of vervallen deze

Misschien krijgt u huurtoeslag, zorgtoeslag of een uitkering. Dan kan het zijn dat die te hoog zijn vastgesteld. De Belastingdienst kan geld terugvragen. Mogelijk vervalt uw toeslag helemaal. Dit geldt ook voor uitkeringen die u misschien krijgt. Op deze pagina leest u meer over de gevolgen.

 

2 Mogelijk krijgt u een hogere aanslag Inkomstenbelasting

Ook kan het zijn dat u een (hogere) aanslag Inkomstenbelasting krijgt. De middelingsregeling van de Belastingdienst kan u helpen. Lees verder voor meer informatie over de gevolgen en wat u kunt doen.

 

3 Mogelijk wordt uw eigen bijdrage aan het CAK hoger

Woont uw partner in een kliniek of verpleeghuis? Dan kan het zijn dat u over 2 jaar meer gaat betalen. Dit is omdat het CAK naar het totale inkomen (en vermogen) van u en uw partner samen, van 2 jaar daarvoor kijkt. Gelukkig is dit in veel gevallen te voorkomen. Bekijk de voorwaarden op de site van het CAK.