• Contact

"Dát stond dus niet op je profiel!"

Een rode vlag, terwijl juist alles vanzelf gaat

Liefde is een feestje. Tot je ontdekt dat je een behoorlijk rode vlag bij die ander hebt gemist. Het overkwam Rafael: “Als de liefde van je leven zoiets voor je verborgen houdt, rammelt ineens je hele relatie aan alle kanten. Wat had ik nog meer gemist? Ik ging ineens aan alles twijfelen.”

Rafael (28) en Davide (27) leerden elkaar 2 jaar geleden online kennen. “Op zijn datingprofiel was hij heel eerlijk over zichzelf. Wie hij was en wat voor man hij zocht. Ik vond het fijn dat hij wist wat hij wilde", vertelt Rafael. "En veel daarvan krijgt hij gedaan, met zijn spontane, vrolijke manier van doen. Davide heeft iets heel charmants, hij komt overal mee weg.”

Alles past
“Vanaf het begin gaat eigenlijk alles als vanzelf tussen ons. We passen heel goed samen. We doen leuke dingen, kunnen goed praten en verschrikkelijk om elkaar lachen. En qua kernwaarden komen we goed overeen. Dat had mijn aandacht getrokken op zijn datingprofiel. Hij schreef dat hij gelooft in het goede van mensen, en dat je anderen niet moet veroordelen als je maar de helft weet. En dat hij mooie herinneringen altijd zou verkiezen boven geld of status. Een man naar mijn hart.”

Een negatieve wat?
“Wat er niet opstond, merkte ik toen we wilden gaan samenwonen en we bij een hypotheekadviseur zaten. Tijdens het gesprek werd me langzaam duidelijk dat Davide geen flauw idee had van zijn geldzaken. Hij wist niet wat hij overhield en wat hij precies uitgaf. Eerlijk gezegd hadden we er ook nooit over gepraat. Daarom was het ook een complete verrassing toen de adviseur vertelde dat Davide een negatieve BKR-registratie had. Die kwam behoorlijk binnen.”

Achtervolgd
“Toen we thuis kwamen vertelde Davide dat hij een totale schuld van 60.000 euro had. Ik weet nog dat ik tegen hem zei “dat stond dus niet op je datingprofiel he”. Davide heeft me toen alles verteld. Van de fouten die hem uit zijn jeugd achtervolgden, tot de problemen die hij met zijn vorige vriend had. Ik hoorde over deurwaarders en over schaamte, over het vullen van gaten met andere gaten. Hoe hij het onderwerp geld vermeed in de gesprekken met mij. En hoe hij zijn post niet meer opende. Kon hij werkelijk denken dat zo’n schuld vanzelf verdwijnt? Ik was geschokt.”

Ondanks die rode vlag
“Ik baalde flink dat ik deze rode vlag had gemist. Had ik hem dan nog gedatet? Geen idee. Maar kon ik het hem echt kwalijk nemen dat hij het me niet had verteld? Hij durfde het niet eens zelf te erkennen immers. Ik heb tijd nodig gehad om te beseffen dat ik met Davide verder wil. Ondanks die rode vlag. Hij is verder hartstikke eerlijk en heeft zijn best gedaan om mijn vertrouwen terug te winnen. Hij heeft samen met zijn vader een e-learning over geldzaken en besparen gevolgd. Daarna heeft hij een financiële coach gevonden, die nu met hem orde op zaken stelt. We komen er samen wel doorheen, en dat koophuis komt dan vanzelf.”

Wil jij ook financieel wat zaken op orde stellen, maar weet je niet hoe? Doe net als 50.000 anderen ook onze gratis e-learning op realitycheck.nl
Je krijgt nadien als dat nodig is ook een gratis financiële coach als je pensioen opbouwt bij ABP.