• Contact

Bijverdienen naast uw pensioen

U bent met pensioen en wilt bijverdienen. De gevolgen voor uw pensioen of uw aangifte inkomstenbelasting zijn afhankelijk van het soort pensioen dat u ontvangt. Onder bijverdienen verstaan we een betaalde baan en inkomsten uit uw eigen bedrijf.

Bijverdienen als u ouderdomspensioen krijgt

Krijgt u naast uw ABP ouderdomspensioen ook nog loon? Dan houden wij én uw werkgever loonheffing in op de uitkeringen. Let op dat u 1 keer de loonheffingskorting laat toepassen. Anders betaalt u te weinig belasting. En kan de Belastingdienst geld terugvragen. Vraag dit na bij de Belastingdienst door te bellen met de BelastingTelefoon: 0800 0543 (gratis).

Bijverdienen als u nabestaandenpensioen krijgt

U kunt bijverdienen zonder gevolgen voor uw ABP NabestaandenPensioen. Dit kan wel invloed hebben op de Anw die u van de SVB krijgt en de Anw-compensatie die u van ABP krijgt. Let ook op de loonheffing en loonheffingskorting. De loonheffingskorting mag u op 1 inkomen laten toepassen. Anders betaalt u te weinig belasting. En kan de Belastingdienst geld terugvragen. Vraag dit na bij de Belastingdienst door te bellen met de BelastingTelefoon: 0800 0543 (gratis).

Bijverdienen als u invaliditeitspensioen krijgt

Naast uw invaliditeitspensioen kunt u zonder gevolgen bijverdienen. Is uw invaliditeitspensioen ingegaan:
 

  • na 1 januari 2009?
    Dan mag u op maandbasis tot 95% van de berekeningsgrondslag bijverdienen.
  • na 1 januari 2004 én uw WAO-uitkering ook?
    U mag tot 95% van de berekeningsgrondslag bijverdienen.
  • voor 1 januari 2009 en uw WAO voor 1 januari 2004?
    U mag tot 100% bijverdienen.

Op uw toekenningsbrief staat wat u mag bijverdienen. Verdient u meer dan die bijverdienmarge? Dan krijgt u minder invaliditeitspensioen. Laat het ons altijd weten als u bijverdient. Stuur ons kopieën van bewijsstukken per email of per post:

ABP Pensioenen IP/HPT
Postbus 4804
6401 JL Heerlen

final-step-ea9948796f

Heeft u een vraag?

Neem voor meer informatie contact met ons op via 045 579 62 55. U kunt ons natuurlijk ook mailen. Of stel uw vraag via de chat. We helpen u graag!