Toelichting op uw pensioenoverzicht

In deze toelichting vindt u meer informatie over het pensioenoverzicht dat u van ons heeft ontvangen. Dit pensioenoverzicht ontvangt u naast de betaalspecificatie en de jaaropgave.

 

Het jaarlijkse pensioenoverzicht geeft u inzicht in het jaarlijkse pensioenbedrag dat u krijgt. Bewaar het overzicht goed, zo houdt u een helder overzicht van uw pensioen.

Uw persoonlijke gegevens

Multi web keuze PNG-persoonlijke_gegevens_abp.png

 

Dit overzicht is gemaakt op basis van de persoonlijke gegevens die wij van u hebben. Controleer of deze gegevens juist zijn. Klopt het niet? Neem dan contact met ons op.

 

Uw partner

Als uw partner bij ons bekend is, staan in het pensioenoverzicht zijn of haar gegevens. Heeft u een partner, maar staan zijn of haar gegevens niet op uw pensioenoverzicht? Meld uw partner dan bij ons aan. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. Lees meer over het nabestaandenpensioen.

 

Uw pensioengegevens

Hier ziet u de gegevens staan die bij ABP bekend zijn. Daarnaast ziet u ook het soort uitkering die u van ons krijgt. Lees meer over wat u krijgt in onze pensioenregeling.

Ouderdomspensioen

 

De bedragen die u ziet staan op uw pensioenoverzicht zijn inclusief vakantiegeld.

Op uw pensioenoverzicht ziet u het bedrag staan dat u van ons krijgt. Dit is het brutobedrag dat u ontvangt, berekend over twaalf maanden. Hier gaat nog loonheffing en bijdrage Zvw vanaf. Hoeveel loonheffing en bijdrage Zvw eraf gaat kunt u terugzien op uw betaalspecificatie of jaaropgave.

Risico

 

De hoogte van uw pensioen staat niet vast. Kijk hier hoe zeker uw pensioen is en wat de risico’s zijn die mogelijk van invloed zijn op uw pensioen.

 

Indexatie

Welvaartsvast

 

Wij proberen uw pensioen elk jaar mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. Dit heet indexeren. Dit kan alleen als onze financiële situatie goed genoeg is. Per jaar beoordeelt ABP of uw pensioen wordt verhoogd. Uw pensioen is per 1 januari 2024 verhoogd met 3,03%.

Lees meer over indexatie.

Sommige gebeurtenissen in uw leven hebben invloed op uw pensioen. Bijvoorbeeld als u overlijdt. Wat de invloed daarvan is, ziet u terug op uw pensioenoverzicht. Ook gebeurtenissen als trouwen, samenwonen of een verandering van baan hebben gevolgen voor uw pensioen. Lees meer over de gevolgen voor uw pensioen als uw situatie verandert.

De nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor u?

Het laatste nieuws, een tijdlijn en veelgestelde vragen. Meld u ook aan voor de nieuwsbrief!