Van jouw geld

Om de pensioenen te laten groeien belegt ABP jouw geld zo duurzaam en verantwoord mogelijk. En als het even kan in Nederland. In de serie Van jouw geld laten we zien wat we in Nederland met jouw geld mogelijk maken. Zo zie je een aantal voorbeelden van bedrijven en projecten waarin we beleggen.

Vesteda pakt energieslurpende woningen aan

Een groen energielabel voor 99% van de eigen woningen in 2024. Dat is het doel van Vesteda. De woningbelegger en -verhuurder werkt hard aan het renoveren en verduurzamen van haar woningen. Want goed onderhouden woningen verhogen de kwaliteit van leven én de waarde van de woningen op lange termijn. 

Auto-accu's bijna volledig hergebruiken?

Elektrisch rijden is de toekomst. En hoewel het nog altijd duurzamer is dan rijden in een benzineauto, is het grote probleem: waar moet je met al die oude auto-accu’s heen? Bij het Zweedse Northvolt werken ze hard aan een oplossing voor dat vraagstuk. Northvolt maakt auto-accu's voor onder andere elektrische auto’s. In 2016 richtten 2 voormalige managers van de elektrische autofabrikant Tesla het bedrijf op. Het doel: de groenste batterij ter wereld te maken. Dit alles om bij te dragen aan de transitie naar schone energie in Europa.