• Contact
Sacha, Hylco, Siebe en Romeijn, Santpoort-Zuid, 2011

Toelichting op uw pensioenoverzicht

In deze toelichting vindt u meer informatie over het pensioenoverzicht dat u van ons heeft ontvangen. U ontvangt dit overzicht één keer in de 5 jaar. 

 

Het pensioenoverzicht geeft u inzicht in wat u krijgt als uw ex-partner overlijdt.
Bewaar het pensioenoverzicht dus goed, zo houdt u een helder overzicht van uw pensioen.

U kunt ervoor kiezen om uw ABP-post digitaal te ontvangen. Geef uw e-mailadres aan ons door via MijnABP. Hier vindt u ook meer persoonlijke informatie. Ga naar mijnabp.nl en log in met uw DigiD. Staat er nieuwe post voor u klaar in MijnABP? Dan sturen wij u een e-mail.

Ouderdomspensioen

Het bedrag dat u ziet staan op uw pensioenoverzicht is het ABP NabestaandenPensioen. Dit is een brutojaarbedrag. Hier gaat nog loonheffing en bijdrage Zvw vanaf. U ontvangt nabestaandenpensioen als uw ex-partner overlijdt.

U heeft uitzicht op het nabestaandenpensioen omdat uw ex-partner tijdens uw relatie of huwelijk pensioen heeft opgebouwd bij ABP.

Risico

De hoogte van uw pensioen staat niet vast. Kijk hier hoe zeker uw pensioen is en wat de risico’s zijn die mogelijk van invloed zijn op uw pensioen.

Indexatie

Welvaartsvast

Wij proberen uw pensioen elk jaar mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. Dit heet indexeren. Dit kan alleen als onze financiële situatie goed genoeg is. Per jaar beoordeelt ABP of uw pensioen wordt verhoogd. Per 1 januari 2024 hebben wij de pensioenen met 3,03% verhoogd.

Lees meer over indexatie.