ABP verlaagt het invaliditeitspensioen

Hieronder leest u een beslissing van de Commissie van Beroep. U kunt geen rechten ontlenen aan deze tekst. Om de privacy van onze deelnemers te beschermen, zijn de gebruikte namen niet echt. 

Het probleem: Arlette vindt dat ABP haar invaliditeitspensioen niet mag verlagen

Arlette ontvangt invaliditeitspensioen van ABP. Daarnaast werkt zij. Omdat Arlette met dit werk meer verdient dan het reglement toestaat, verlaagde ABP haar invaliditeitspensioen. Arlette is het hier niet mee eens. Zij vindt dat ABP haar invaliditeitspensioen niet mag verlagen. 

De situatie: ABP verlaagde het invaliditeitspensioen van Arlette

Arlette krijgt invaliditeitspensioen van ABP. Naast dit pensioen mag zij gedeeltelijk blijven werken. Zolang zij niet te veel bijverdient met dit werk, blijft zij het invaliditeitspensioen houden. Hoeveel Arlette mag bijverdienen staat in het pensioenreglement.

Arlette verdiende meer bij dan het reglement toestaat. Daarom verlaagde ABP haar invaliditeitspensioen. Arlette is het hier niet mee eens. Toen zij ging werken nam haar partner telefonisch contact op met ABP. Volgens Arlette gaf ABP verkeerde informatie. Zij beroept zich op het vertrouwensbeginsel. 

De beslissing: ABP mag het invaliditeitspensioen van Arlette verlagen

De Commissie vindt dat ABP het pensioenreglement goed toepast. Omdat Arlette invaliditeitspensioen ontvangt, mag zij daarnaast maar gedeeltelijk werken. Verdient Arlette met het werk meer dan het reglement toestaat, dan mag ABP het invaliditeitspensioen verlagen. 

Volgens de commissie informeerde ABP Arlette meerdere keren over de mogelijkheid om te werken naast het invaliditeitspensioen. Het vertrouwensbeginsel is niet van toepassing.