• Contact

Invaliditeitspensioen en dagloonwissel WAO

13 december 2021

Hieronder leest u een beslissing van de Commissie van Beroep. U kunt geen rechten ontlenen aan deze tekst. Om de privacy van onze deelnemers te beschermen, zijn de gebruikte namen niet echt.

Het probleem: Matthijs vindt dat hij te weinig invaliditeitspensioen krijgt
Hij vindt dat ABP zijn invaliditeitspensioen met terugwerkende kracht anders moet berekenen. ABP moet hiervoor kijken naar de overgangsbepaling die in 2020 in het pensioenreglement is ingevoerd. En ABP moet volgens Matthijs ook rekenen met een ander dagloon.

De situatie: ABP past het invaliditeitspensioen van Matthijs niet aan
Want het invaliditeitspensioen is een aanvulling. De hoogte van deze aanvulling hangt af van de WAO-uitkering. In 2018 heeft ABP het invaliditeitspensioen van Matthijs aangepast. Dit vanwege een beslissing van de Commissie van Beroep. Het ging over welk WAO-dagloon gebruikt moet worden bij het berekenen van het invaliditeitspensioen. Door deze beslissing en nog een paar andere uitspraken van de Commissie van Beroep heeft ABP het pensioenreglement aangepast.

De beslissing: De Commissie vindt dat Matthijs geen recht heeft op een hoger invaliditeitspensioen
Want de aanpassing van het pensioenreglement geldt voor iedereen. Niet alleen voor de deelnemers die in beroep zijn gegaan. De Commissie vindt dat ABP het invaliditeitspensioen juist heeft berekend. En daarbij het goede WAO-dagloon heeft gebruikt.

Kijk ook eens in ons pensioenreglement. Daar leest u alle regels in makkelijke taal.