• Contact

Video: hoe belegt ABP jouw pensioen?

ABP heeft circa 500 miljard aan pensioenvermogen. En met zoveel geld kunnen we de beleggingen spreiden over heel veel verschillende bedrijven, sectoren en landen. Zo lopen we minder risico en kunnen mensen straks over 30 jaar ook genieten van een goed pensioen, in een leefbare wereld. Dat vinden wij bij ABP ook heel belangrijk.

Woorden en daden voor onszelf en bedrijven waarin we beleggen

Daarom zetten we ons in voor het behoud van natuur en biodiversiteit, duurzame energie en zijn we voor gezonder werk en een eerlijke samenleving. En dat zijn meer dan mooie woorden: we verbinden er ook doelen aan. Voor onszelf en de bedrijven waarin we beleggen. Zo hebben we de CO2-uitstoot bij onze aandelen al met 58% verminderd.

Eerst gaan we praten met bedrijven die nog niet zover zijn

En ook bedrijven doen gelukkig steeds vaker mee. Ook zij willen steeds meer en sneller verduurzamen en werknemers een beter leven bieden met gezonder en eerlijker werk. Met bedrijven die zich nog niet constructief opstellen of zich groener voordoenen dan dat ze zijn, gaan we praten. We begrijpen dat niet elk bedrijf even snel kan veranderen. Daar willen we graag bij helpen. Maar als ze écht niet willen luisteren, trekken we ons terug.

Wat we willen als belegger

ABP wil alle deelnemers nu en in de toekomst een goed pensioen bieden. Een pensioen waar ze van kunnen genieten in een leefbare wereld. ABP is ervan overtuigd dat een leefbare wereld ook bijdraagt aan een goed pensioen. Bedrijven die zich niet aanpassen aan de veranderende wereld, lopen het risico niet klaar te zijn voor de toekomst. Daarom letten we bij elke beleggingsbeslissing op rendement, risico, kosten én de prestaties op het gebied van duurzaamheid. We zijn ervan overtuigd dat we de beleggingsportefeuille kunnen verduurzamen, zonder dat dit ten koste gaat van het rendement of het risicoprofiel van onze beleggingen.