• Contact

Beleggen in de praktijk

Bij al onze beleggingen letten we op rendement, risico en kosten en in hoeverre ze duurzaam en verantwoord zijn. Dat is de essentie van ons beleggingsbeleid. Wij voegen de daad bij het woord, en laten u graag zien hoe wij verantwoord beleggen in de praktijk.

ABP neemt een aandelenbelang in een groot project voor het opwekken en opslaan van zonne-energie in de Verenigde Staten (VS). Het is voor ABP de grootste investering ooit in een dergelijk project. Lees het artikel.

Een klein plastic flesje kost heel veel olie en draagt bovendien bij steeds groeiende plasticsoep. Dat kan groener, vindt ook het Nederlandse bedrijf Avantium. ABP investeert in de grote plannen van het bedrijf. Lees het artikel.

Elektronica-gigant Samsung belooft de komende jaren veel meer gebruik te maken van hernieuwbare energie. Dit doet het concern onder andere na aandringen van aandeelhouder ABP.  Lees het hele artikel.

Met de hulp van investeerder ABP brengt woningcorporatie Vesteda in haart hoe duurzaam haar huurwoningen zijn en wat er moet gebeuren om ze te verduurzamen.  Lees het hele artikel.