interieur TSH

ABP helpt The Social Hub verduurzamen

8 maart 2023

ABP belegt in studentenconcept The Social Hub (TSH). Dankzij die financiering kan de vestiging in Eindhoven een zogenoemd ‘PowerNest’ aanleggen. Deze installatie bestaat uit windturbines met daarbovenop zonnepanelen en levert naar verwachting 17% van de energie die het gebouw nodig heeft. TSH stond eerder bekend onder de naam The Student Hotel.

TSH zoekt al enige tijd naar mogelijkheden om zelf wind- en zonne-energie op te wekken bij de 23 vestigingen. Het bedrijf wil zo minder afhankelijk zijn van de overbelaste elektriciteitsnetten, kosten besparen en anderen inspireren over te stappen op duurzame energie. De ‘hubs’ zijn verspreid over heel Europa en bevinden zich vooral in stedelijke gebieden waar de ruimte schaars is. Er wordt dus vooral gekeken naar de ruimte op daken en gevels van de vestigingen. 

Zonnepanelen en hernieuwbare materialen

TSH vindt duurzaamheid belangrijk. Niet alleen zijn veel panden opgebouwd uit hernieuwbare en duurzame materialen, ook wil het bedrijf zijn negatieve impact op het milieu zoveel mogelijk verkleinen. Op dit moment werkt TSH aan het stellen van doelen voor het verminderen van de CO2-uitstoot. De pas opgeleverde hubs in Delft, Bologna en Barcelona hebben bovendien allemaal al zonnepanelen.

Verder groeien

We investeren al vanaf 2015 in TSH. Sinds die tijd is het bedrijf flink gegroeid en biedt het aantrekkelijke rendementen. Vorig jaar kondigden we aan dat we via onze uitvoerder APG een groter belang namen in TSH. Met die financiering kan het bedrijf verder groeien in belangrijke Europese steden en helpen we het verder verduurzamen.