Reiskoffier met producten waar ABP in belegt

Ik ga op vakantie en ik neem mee... van ABP

8 augustus 2023

We zitten middenin het vakantieseizoen. Tijd om de koffer in - of alweer uit - te pakken. Wist u dat ABP belegt in allerlei uiteenlopende dagelijkse producten? Grote kans dat uw koffer vol zit met ABP beleggingen.

ABP belegt in honderden bedrijven. Dat doen we om de pensioenen te laten groeien. Dit levert meer op dan sparen. De kans is groot dat u iets in uw koffer pakt waarin ABP belegt. Van zonnebrillen tot zonnebrand en van Doritos chips tot Calvé pindakaas (want die is toch lekkerder dan de pindakaas van Intermarché).

Infographic vakantiekoffer

Meer informatie over de producten

ABP belegt onder meer in deze vakantie producten:
 

 1. Reisverzekering - Achmea B.V. is de grootste verzekeraar van Nederland. 
 2. Credit Card - American Express is een grote creditcardonderneming. Het bedrijf zit in New York. In 2022 had het zo’n 133 miljoen klanten met een creditcard.
 3. Badhanddoek en Slippers - Het Zweedse Hennes & Mauritz (H&M) AB met bijna 5000 winkels wereldwijd kan niet in een vakantiekoffer ontbreken.
 4. Bikini - Lulemon Athletica Inc. werd pas in 1998 opgericht. Maar het is niet meer weg te denken in een sportschool of yoga studio. Geen verkeerde investering: het bedrijf verdubbelde bijna zijn omzet in 2 jaar tijd 
 5. Nivea Zonnebrand - Beiersdorf AG is het bedrijf van de Nivea producten. Ook de andere merken Hansaplast pleisters en Labello lippenbalsem zijn nauwelijks weg te denken uit de gemiddelde toilettas.
 6. Zonnebril - Burberry Group PLC is een van oudste high fashion merken. De onderneming is opgericht in 1856. Het bekendste product is de klassieke beige Trench Coat.
 7. Koffer - Samsonite Inc. is een fabrikant en retailer van bagage met producten variërend van grote koffers tot kleine toilettassen en aktetassen.
 8. Tandpasta - Colgate-Palmolive is naast de producent van tandpasta en shampoo ook het moederbedrijf van Ajax schoonmaakmiddelen en Hills hondenvoer.
 9. Tijdschrift - Relyx PLC (vroeger Reed Elsevier) is een van ’s werelds grootste uitgevers van tijdschriften en boeken.
 10. Doritos Chips - PepsiCo Inc. is niet alleen het moederbedrijf van het welbekende cola merk (over smaak valt niet te twisten), maar ook eigenaar van Duyvis, Doritos en Gatorade. In 2022 heeft ABP een lening verstrekt aan PepsiCo om de het bedrijf te helpen vergroenen via een zogenoemde groene obligatie.
 11. Deet - Het Nederlandse Ahold Delhaize is moederbedrijf van Albert Heijn, Gall & Gall en Etos. Maar wist je dat het ook eigenaar is van supermarkten in onder andere België, de V.S., Griekenland, Portugal en Indonesië?
 12. Calvé Pindakaas - Unilever is een internationale onderneming van Nederlands/Britse oorsprong. Het bedrijf is gespecialiseerd in levensmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. Bekende merken zijn Calvé, Unox, Andrelon, Knorr, Magnum en Dove.