Pensioen3Daagse: wat moet u niet vergeten als u gaat samenwonen?

1 november 2022

Later goed geregeld? Check het nu! Dat is het thema van de Pensioen3Daagse dit jaar. Daarom geven we u elke dag een tip om uw pensioen zo goed mogelijk te regelen. We beginnen vandaag met een tip over samenwonen: vergeet niet om uw partner bij uw pensioenfonds aan te melden als u een samenlevingscontract hebt getekend.

U gaat samenwonen

U en uw partner gaan samenwonen. U legt afspraken vast in een samenlevingscontract. Vergeet dan niet om na de ondertekening bij de notaris ook uw pensioenfonds op de hoogte te brengen. Wij kunnen uw partner pas registreren als u hem of haar zelf aanmeldt.

Waarom is aanmelden belangrijk?

Wij regelen voor uw partner een nabestaandenpensioen. Dat is een uitkering aan uw partner als u komt te overlijden. Uw partner krijgt dat vanaf uw overlijden zolang hij of zij leeft.

Uw partner heeft alleen recht op nabestaandenpensioen als u hem of haar aanmeldt bij ABP. En als u de aanmelding doet vóórdat u uw AOW-leeftijd bereikt.

Zo meldt u uw partner aan

Lees de voorwaarden onder de video op deze pagina. Voldoet u aan de voorwaarden? Meld dan uw partner aan. Dat kan veilig en snel via MijnABP.

En niet vergeten…

Meld uw partner ook weer bij ons af als u uit elkaar gaat. Dit doet u in MijnABP.

Wilt u meer weten? Lees deze uitgebreide informatie