The Future Talks

Praten met, niet over jongeren

ABP zorgt voor een goed pensioen. Nu en in de toekomst. Maar hoe zorgen we ervoor dat ook jongeren zich gehoord voelen? Hoe weten we in welke wereld zij later willen leven? Daarom gaan we in The Future Talks met hen in gesprek, in heel Nederland. Zodat we beter begrijpen hoe jongeren naar de wereld kijken. En hoe we dat kunnen meenemen in de beslissingen van vandaag en morgen, die van invloed kunnen zijn op hun toekomst.

Deze gesprekken zijn niet voor de show. Als pensioenfonds vinden we de mening van jongeren over de toekomst erg waardevol voor ons lange termijn beleid. Als sociaal-maatschappelijk betrokken financiële instelling zijn we ook benieuwd hoe wij gericht mee kunnen bouwen aan hun toekomst. Wat vinden jongeren belangrijk? Waar hopen ze op en waar maken ze zich zorgen over? Wat moeten wij nu doen of laten, voor een leefbare toekomst? Dat bespreken we tijdens The Future Talks.

Toekomst? Ik leef nu!
Die toekomst, daar denkt niet iedereen dagelijks over na. Zeker jongeren niet, zij leven nu. Alle goedbedoelde adviezen van ouders en andere volwassenen worden pas nuttig als het zover is. Gelukkig hebben jongeren wel een mening, dromen en standpunten. Of ze nu politiek of maatschappelijk georganiseerd zijn of niet. Ze praten graag mee over onderwerpen als wonen, geld, milieu, werk en welzijn. Dat blijkt wel uit de eerste bijeenkomsten van The Future Talks. 

Waarom The Future Talks?

ABP gaat structureel met jongeren in gesprek over hun kijk op het Nederland van vandaag en morgen. Benieuwd waarom we dit doen?