Dominique Dijkhuis en Yolanda Verdonk nieuwe uitvoerend bestuurders ABP

Zij vormen samen met voorzitter Harmen van Wijnen straks de dagelijkse leiding
7 december 2021

Het ABP-bestuur heeft Dominique Dijkhuis (49) en Yolanda Verdonk-van Lokven (57) benoemd tot uitvoerend bestuurders van ons fonds. Zij vormen straks samen met Harmen van Wijnen het uitvoerend bestuur (UB).

 

In 2022 gaat ABP over op een ander bestuursmodel, het zogenoemde omgekeerd gemengd bestuursmodel. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor het uitvoerend bestuur. ABP streeft hiermee naar meer slagkracht en snelheid in de besluitvorming.

 

Het uitvoerend bestuur heeft de dagelijkse leiding van het fonds. Het bestaat straks uit 3 leden:

  • Harmen van Wijnen is voorzitter;
  • Dominique Dijkhuis (op de foto links) heeft beleggingsbeleid in haar portefeuille;
  • Yolanda Verdonk - van Lokven (op de foto rechts) heeft pensioenuitvoering in haar portefeuille.

‘Bevlogen en complementair team’

Harmen: ‘Dominique heeft ruime ervaring in het vermogensbeheer en Yolanda heeft jarenlange ervaring in complexe vraagstukken rond arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden.’ Bestuursvoorzitter Corien Wortmann: ‘We hebben hiermee een bevlogen en complementair team dat de komende jaren leiding kan geven aan de uitvoering van de missie van ABP’.

Wie is Dominique Dijkhuis?

Dominique studeerde financiële economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij startte haar loopbaan in vermogensbeheer, eerst bij De Nederlandsche Bank (DNB), toen bij de Bank of England en daarna bij F&C (nu BMO). Ook werkte zij voor DNB in het toezicht. Bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vervulde ze daarna de functie van hoofd lenen, betalen, sparen en retailbeleggen. Sinds begin 2020 is Dijkhuis pensioenfondsbestuurder bij Pensioenfonds DNB en PMT. Deze bestuursfuncties zal zij neerleggen.

 

Dominique: ‘Twee jaar geleden maakte ik bewust de overstap naar de pensioensector. Ik voel me vereerd dat ik mijn kennis en ervaring kan inzetten voor een goed en duurzaam pensioen voor de deelnemers van ABP.’

 

Bekijk voor meer informatie het persbericht.

Wie is Yolanda Verdonk-van Lokven?

Yolanda studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werkt sinds 1987 bij de Nederlandse Spoorwegen. Zij klom daar op vanuit diverse financiële functies naar manager planning en control voor de gehele NV NS. Vanaf 2016 is zij daar actief als Directeur Human Resources en Organisatieontwikkeling (CHRO). 

 

Yolanda: ’Ik verheug me op deze mooie, nieuwe functie in een dynamische sector. Ik ga me inzetten voor een goede pensioenvoorziening. Mijn focus ligt daarbij op een eenvoudige, uitlegbare regeling waarbij het belang van de deelnemer voorop staat.’

 

Bekijk voor meer informatie het persbericht.