• Contact

Met pensioen maar tijdelijk weer aan de slag in de zorg? Dit moet u weten

8 mei 2020

De helden van de zorg draaien op dit moment overuren. Veel volledig of deels gepensioneerde medewerkers van Universitair Medische Centra (UMC’s) dragen ook weer hun steentje bij. U misschien ook wel. Wat betekent dat voor uw pensioen bij ABP?

U krijgt gewoon uw pensioenuitkering als u weer in de zorg aan de slag gaat

Aan uw pensioenuitkering verandert niets als u nu weer aan de slag gaat. Wij blijven uw pensioen aan u uitbetalen zoals u van ons gewend bent.

U hoeft niets aan ons door te geven

Uw (nieuwe) werkgever vertelt ons dat u weer in de zorg werkt. Daar hoeft u dus zelf niets aan te doen. U ziet dit terug in MijnABP.

U bouwt pensioen op als u de AOW-leeftijd nog niet hebt bereikt

Heeft u de AOW-leeftijd nog niet bereikt, dan bouwt u extra ouderdomspensioen op over het salaris dat u nu verdient. Was u eerst helemaal gestopt met werken? En heeft u uw AOW-leeftijd al bereikt toen u weer ging werken? Dan betaalt u geen pensioenpremie meer en bouwt u ook geen extra ouderdomspensioen op.

Ging u meer dan 5 jaar voor uw AOW-leeftijd, met pensioen?

Toen u vervroegd met pensioen ging, tekende u een ‘intentieverklaring’ waarin u aangaf dat u niet meer zou gaan werken. Deed u dat wel, dan had dit nadelige gevolgen en zou u belasting moeten betalen over uw hele pensioen. In dit geval kon u niet voorzien dat u weer aan de slag zou gaan. Dat u nu weer (tijdelijk) in de zorg werkt, heeft dan ook geen gevolgen. U krijgt gewoon uw pensioen en het salaris dat u nu tijdelijk verdient. Dit heeft de Belastingdienst besloten.

ABP staat achter haar deelnemers in de zorg

ABP steunt de beslissing van de Belastingdienst om het werk van herintredende zorgmedewerkers niet extra te belasten. Wilt u meer weten over de effecten van het coronavirus op de service van ABP? Lees hier ons nieuwsbericht.