Met pensioen gaan: de een droomt ervan en de ander wil er liever nog niet aan denken. Welke keuze maken bekende Nederlanders? In deze serie laten we ze aan het woord. In deel 7: Kok des Vaderlands Pierre Wind. ‘Stoppen met werken betekent voor mij stoppen met leven.’
Je zou Pierre Wind een duizendpoot kunnen noemen. Maar dan doe je hem eigenlijk tekort. Naast zijn tv-werkzaamheden is hij onder meer docent Food Design aan de HAS Hogeschool in Den Bosch en practor aan het ROC Mondriaan in Den Haag. Daarnaast is hij executive chef van het Haagse tramrestaurant Hoftrammm, schrijft hij boeken en columns, en heeft hij een bureau dat multimediaproducten ontwikkelt. Ook geeft hij kookworkshops, smaaklessen en lezingen. Pierre heeft samen met het Trimbos-instituut het initiatief Happydrinks opgezet, dat bewijst dat drankjes zonder alcohol heel lekker kunnen zijn. En dan is hij ook nog Kok des Vaderlands. Zijn taak? Ervoor zorgen dat Nederland gezonder gaat eten.