• Contact

Hoe we uw gegevens veilig houden

Week van de veiligheid
14 oktober 2022

Het is vandaag de laatste dag van de Week van de veiligheid. Een goed moment om eens te kijken naar de veiligheid van uw eigen gegevens. Want wie bij ABP pensioen opbouwt of al pensioen van ons krijgt, deelt vaak gevoelige informatie met ons. Denk aan uw bankrekeningnummer. Wat doen we om deze gegevens veilig te houden?

MijnABP is de plek waar u online uw pensioen regelt. Hier is allerlei gevoelige informatie aanwezig. Zorgen dat criminelen niet bij deze gegevens kunnen, is daarom heel belangrijk voor ABP. En ook daarom is het inloggen sinds september voorzien van een extra voorzorgmaatregel. Vanaf 1 september kunt u alleen nog inloggen in MijnABP met de DigiD-app of sms-controle.

Blijf opletten

Door deze extra bescherming wordt het voor cybercriminelen lastiger toegang te krijgen tot deze gegevens omdat zij dan zowel uw DigiD als telefoon in handen moet hebben. Maar het blijft natuurlijk opletten. Hou de volgende zaken in gedachten:

  • ABP communiceert vooral per e-mail of post met u. Soms ontvangt u van ons een brief en in specifieke gevallen een telefoontje.
  • In een e-mail aan u zullen we nooit bedragen noemen. In een brief komt dat wel voor.
  • We zullen u nooit per e-mail onder druk zetten om ‘binnen x dagen’ te reageren of geldbedragen of boetes in het verschiet stellen.
  • Bekijk een verdachte e-mail goed. Komt het verzendadres overeen met dat van ABP? Is de mail in ‘goed’ Nederlands geschreven?