Speel de game

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe.

Welke keuzes maken uw werknemers onderweg?

Voor jongere werknemers lijkt hun pensioen vaak nog ver weg. Maar tijdens het leven kunnen zij verschillende situaties tegenkomen die later van invloed zijn op hun pensioen. Daarom willen wij jongere werknemers samen met uw hulp pensioenbewuster maken. Dit doen we met de online game ‘De reis van je leven’. Op deze pagina leggen we uit hoe u de game kunt inzetten.

De reis van je leven

Uw werknemers bouwen tijdens hun loopbaan pensioen op. Daarbij stippelen ze zelf hun route uit, maar tijdens de reis naar het pensioen kunnen onverwachte dingen gebeuren. Ook op financieel gebied. U kunt hierbij als werkgever helpen. Door via de online game ‘De reis van je leven’ inzicht te geven in situaties en keuzes die tijdens het leven van uw werknemers kunnen voorkomen. Zo reist u een stukje mee met uw werknemer en levert u een bijdrage aan duurzame inzetbaarheid.

Online game

Uw jongere werknemers hebben de focus op 'het leven van nu'. Ze zitten vol ambitie en hebben hun focus op hun werk, familie, hobby's en vrienden. Hun pensioen is nog (te) ver weg. Ze hebben hierbij het gevoel toch geen invloed op hun pensioen te kunnen uitoefenen. Met de online game ‘De reis van je leven’ kunnen we hier samen verandering in brengen. De game test namelijk op een leuke en laagdrempelige manier de pensioenkennis van uw werknemers. Ze kunnen ontdekken hoe zij zèlf hun pensioen zo goed mogelijk kunnen regelen voor later. Het pensioen is hiermee niet straks maar nú!

Speel zelf de game eens

Toolkit

Wij vinden het belangrijk dat uw werknemers een positief gevoel hebben bij hun inkomen voor later. En dat ze grip hebben op hun financiële toekomst zodat ze straks niet voor vervelende verrassingen komen te staan. U kunt dit ondersteunen door de online game ‘De reis van je leven’ aan te bieden. Natuurlijk helpen we u hier graag bij: in onze toolkit vindt u verschillende middelen zoals teksten, afbeeldingen en animaties waarmee u de game eenvoudig binnen uw organisatie kunt promoten.
U staat voor goed werkgeverschap. Hiermee is het voor u van belang dat uw werknemer niet alleen mentaal en fysiek fit is, maar zeker ook financieel fit. Een financieel bewuste werknemer voorkomt dat hij aan het einde van zijn carrière voor verrassingen komt te staan voor wat betreft zijn pensioen. Uw werknemer kan hierbij de volgende vragen hebben:

  • Uw werknemer: ik snap niks van pensioen | U: speel de online game en leer in 10 minuten heel wat over jouw pensioen!
  • Uw werknemer: mijn pensioen is nog heel ver weg | U: speel de online game en leer dat er al heel veel zaken die je nu kunt doen voor je pensioen!
  • Uw werknemer: ik heb er toch geen invloed op | U: speel de online game en leer dat pensioen jouw potje voor later is en dat dat mede afhankelijk is van jouw keuzes!
  • Uw werknemer: er verandert toch nog zoveel | U: speel de online game en zie dat veranderingen in jouw leven nu veranderingen kunnen zijn voor jouw pensioen later. Daar kun je nu dus al iets aan doen!
U kunt de online game op verschillende manieren inzetten:
  • Maak de game beschikbaar op intranet voor alle werknemers. U kunt er zelfs een competitie van maken met high scores en een prijsuitreiking!
  • Neem de game op in uw welkomstpakket voor nieuwe werknemers, zodat zij bij aanvang de game doorlopen en direct weten wat ze nu al kunnen en moeten doen voor hun pensioen.
  • Speel de game in groepen met meerdere werknemers tegelijkertijd en ga tijdens of na het spel het gesprek met elkaar aan.
Door het spelen van de online game 'De reis van je leven' leren uw werknemers dat pensioen niet alleen voor later is, maar dat later vooral wordt bepaald door wat je nu doet.

  • Ontdekken op een leuke en laagdrempelige manier welke gebeurtenissen en keuzes van invloed zijn op hun pensioen.
  • Leren in korte tijd hoe zij hun pensioen zelf zo goed mogelijk kunnen regelen.
  • Combineren via de online game fun en inhoud,
Tijdens de online game ‘De reis van je leven’ komen de levensgebeurtenissen ‘trouwen en samenwonen’, ‘arbeidsongeschiktheid’, ‘een nieuwe baan’ en ‘overlijden’ aan bod. We leggen uit hoe deze situaties van invloed kunnen zijn op het pensioen. Deze inhoud combineren we met een aantal minigames zodat ‘De reis van je leven’ op meerdere vlakken uitdaagt.
Ga naar abp.nl/dereisvanjeleven en start het spel. De online game ziet eruit als een landschap met verschillende bestemmingen (levensgebeurtenissen en minigames), verbonden door wegen. Op elke bestemming kan geklikt worden. Er zijn 4 levensgebeurtenissen met een vragenquiz en 3 minigames. Voor alles geldt: lees de instructie goed door zodat het duidelijk is wat je moet doen. Het spel eindigt bij de finishvlag. Het doel is om zoveel mogelijk muntjes te verdienen.
Hulp nodig?