ABP Pensioen Academie

Uw werknemers komen met pensioenvragen het eerst bij u. Daarom helpen we u graag bij het op peil houden van uw pensioenkennis. Dat doen we met online cursussen en Kennisdagen.

 • Start online met de basiscursus pensioen zodat u eenvoudige pensioenvragen kunt beantwoorden.
 • Volg vervolgens online een verdiepende cursus en help uw werknemers actief met het maken van pensioenkeuzes.
 • Meld u daarna aan voor een Kennisdag als u dieper op onderwerpen in wilt gaan en praktijkcases wilt bespreken.
Er zijn 4 interactieve cursussen die u kunt volgen op het moment dat het u uitkomt en in uw eigen tempo. De eerste volgt u in ongeveer 15 minuten per module en voor de andere reserveert u het beste 30 minuten per module. Ook interessant om dit samen met uw collega’s te doen. Bij iedere module ontvangt u een samenvatting die u als naslagwerk kunt gebruiken.

Welke cursussen bieden we aan?

De basiscursus pensioen bestaat uit 3 modules:
 • Introductie in ABP-pensioen
 • De pijlers van pensioen
 • Levensweg en pensioen

Bent u al bekend met pensioen? Dan kunt u na de basiscursus uw kennis verder verdiepen:

 • Arbeidsongeschiktheid en pensioen
 • Keuzes maken rondom pensioen
  Bestaat uit 2 modules: Opbouw van pensioen / Keuzes in pensioen
 • Pensioen en de partner
  Bestaat uit 2 modules: Pensioen bij overlijden / Pensioen bij uit elkaar gaan

Start via pensioenpluim.nl

Het volgen van een online pensioencursus kan via onze site speciaal voor werkgevers: pensioenpluim.nl. U logt hier in met uw account en kunt dan direct aan de slag. 

Heeft u nog geen account? Dan moet u uw organisatie eerst registreren en een account aanmaken.

Naar pensioenpluim.nl

Heeft u de online pensioencursus Keuzes rondom pensioen afgerond en wilt u graag met een pensioenvoorlichter dieper op dit onderwerp ingaan en praktijkvoorbeelden bespreken? Dan heeft u een aantal keren per jaar de mogelijkheid een Kennisdag hierover te volgen. In onze nieuwsbrief informeren we u als er weer een Kennisdag over Keuzes rondom pensioen is. 

Heeft u de online pensioencursus Pensioen en de partner afgerond en wilt u graag met een pensioenvoorlichter dieper op dit onderwerp ingaan en praktijkvoorbeelden bespreken? Dan heeft u een aantal keren per jaar de mogelijkheid een Kennisdag hierover te volgen. In onze nieuwsbrief informeren we u als er weer een Kennisdag over Keuzes rondom pensioen is.

Wij verzorgen ook een Kennisdag bij u op locatie als er minimaal acht deelnemers zijn. Neem hiervoor contact op met Relatiebeheer.