Deeltijdpensioen: fijn voor werknemer én werkgever

Oudere werknemers zo lang mogelijk inzetbaar houden? Denk dan eens aan deeltijdpensioen. Dat kan positief uitpakken voor uw werknemer, maar ook voor u als werkgever. We leggen u graag uit hoe het werkt.

Deeltijdpensioen voor uw werknemer

Deeltijdpensioen betekent minder uren werken en alvast een deel van het pensioen ontvangen. Daardoor blijft uw werknemer ook deels pensioen opbouwen. Dat betekent:
  • Meer vrije tijd zonder groot inkomensverlies
  • Werk langzaam afbouwen in plaats van in 1 keer stoppen
  • Uw werknemer houdt zelf de regie over de laatste jaren van de loopbaan
Let op: minder werken en al een deel van het pensioen ontvangen, betekent ook dat uw werknemer minder pensioen opbouwt. Het uiteindelijke pensioen na AOW-leeftijd wordt dus lager. Adviseer uw werknemer daarom om in MijnABP te berekenen wat de financiële gevolgen van deeltijdpensioen zijn. Deeltijdpensioen kan ook gevolgen hebben voor het voorwaardelijk pensioen. Lees meer over het voorwaardelijk pensioen.

Deeltijdpensioen voor u als werkgever

Heeft u veel oudere werknemers en is het lastig om nieuw personeel te werven? Dan kan het belangrijk zijn om uw oudere werknemers zo lang mogelijk inzetbaar te houden. Deeltijdpensioen kan daarbij helpen. Uw werknemer krijgt immers een betere balans tussen werk en privé, waardoor blijven werken aantrekkelijker wordt. En u krijgt de ruimte (in fte’s) om jonge werknemers aan te nemen en in te werken. De voordelen voor u op een rijtje:
  • U houdt uw oudere werknemer op een prettige manier aan het werk
  • U krijgt ruimte om jongere werknemers aan te nemen en in te werken
  • U laat zien dat een ABP-pensioen een waardevolle arbeidsvoorwaarde is

Wat moet u regelen?

Uw werknemer vraagt deeltijdpensioen zelf aan via MijnABP. Op de pagina Deeltijdpensioen leest uw werknemer hoe dat werkt. Als werkgever geeft u de gewijzigde omvang van het dienstverband door via het Selfservice Werkgevers Portaal (SWP).