Splitsing

Dit is als een organisatie een deel van haar taken afstoot en overdraagt aan een derde partij of een nieuw opgerichte rechtspersoon.

Een deel van de werknemers gaat dan over naar de nieuwe rechtspersoon. Bij een splitsing blijft de oorspronkelijke organisatie bestaan. 

De werknemers die achterblijven bij de oorspronkelijke organisatie blijven verzekerd bij ABP. Voor de werknemers die niet bij de oorspronkelijke organisatie blijven, zet u het deelnemerschap stop. Informeer hen schriftelijk hierover. Keren uw werknemers niet terug bij een werkgever die is aangesloten bij ABP? Informeer hen over waardeoverdracht.

Geef een (af)splitsing via e-mail door aan de Werkgeversadministratie of bel 045 579 81 61 (op werkdagen van 8 tot 16.30 uur).

Uw organisatie wordt door de (af)splitsing beëindigd en gaat weg bij ABP. U beëindigt het deelnemerschap van uw werknemers. Informeer hen schriftelijk hierover. Keren uw werknemers niet terug bij een werkgever die is aangesloten bij ABP? Informeer hen over waardeoverdracht.

Geef een (af)splitsing via e-mail door aan de Werkgeversadministratie of bel 045 579 81 61 (op werkdagen van 8 tot 16.30 uur).

De nieuwe organisatie meldt zich aan bij de Werkgeversadministratie ABP. Voor de werknemers die in dienst treden van de nieuwe (afgesplitste) organisatie moet de nieuwe werkgever het deelnemerschap bij ABP aanmelden. Uw werknemers worden door de nieuwe werkgever schriftelijk hierover geïnformeerd.

Uit de afsplitsing is een geheel nieuwe organisatie ontstaan die niet is aangesloten bij ABP. De nieuwe organisatie hoeft verder niets te doen.

Hulp nodig?