Zo haalt u meer uit pensioen

De pensioenregeling bij ABP is een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde voor uw werknemers. Maar wat levert strategische inzet van pensioen u als werkgever op? ABP denkt graag mee.

Om u een beeld te schetsen, gingen wij in gesprek met Jeannette Oostdijk, strategisch HRM-adviseur bij gemeente Apeldoorn. De gemeente is de winnaar van de ABP PensioenPluim 2021. In het interview met Oostdijk leest u waarom financiële fitheid voor gemeente Apeldoorn een belangrijk thema is en hoe zij dit inzet om pensioenbewustzijn onder werknemers te vergroten.

'Financiële fitheid is het doel'

ABP reikt deze prijs uit aan werkgevers die zich onderscheiden met initiatieven en activiteiten om pensioenbewustzijn onder hun werknemers te vergroten. Jeannette Oostdijk is trots op de erkenning. ‘Ons uitgangspunt voor het creëren van pensioenbewustzijn is financiële fitheid. Pensioen is daar een groot onderdeel van.’ Peter Hardy, de verantwoordelijke relatiemanager voor ABP: ‘Wij zijn onder de indruk van de slimme en brede aanpak van de gemeente Apeldoorn om pensioen op een heel persoonlijke en aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen binnen de hele organisatie.’ We geven hieronder nog enkele tips.

Tip 1 van ABP: laat werknemers de waarde van uw pensioenregeling ontdekken

Pensioen van ABP is een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. Daarom heeft ABP twee verschillende toolkits ontwikkeld voor werkgevers. Hiermee maakt u bestaande én nieuwe medewerkers bewust van de voordelen van een ABP pensioen.

Tip 2 van ABP: check of eerder of later met pensioen gaan haalbaar is voor uw werknemers

Met de Keuzehulp langer doorwerken of met pensioen gaan start u het gesprek. Werknemers krijgen ook een gerust gevoel over de toekomst als ze weten hoeveel pensioen ze krijgen en welke keuzes ze hebben. Kijk daarom eens samen op MijnABP om uw werknemer een beeld te geven van zijn of haar opbouw, keuzes en toekomstige pensioeninkomen.

Tip 3 van ABP: denk na over het verjongen van uw personeelsbestand of langer behouden van een vergrijzende groep werknemers

De ABP pensioenregeling is een flexibele pensioenregeling, die als instrument voor strategische personeelsplanning en duurzame inzetbaarheid ingezet kan worden.

Tip 4 van ABP: ABP helpt om uw werknemers meer bewust te maken van pensioen

Heeft een werknemer een pensioenvraag, of wilt u hen helpen bij het maken van keuzes? Gebruik dan onze tools zoals ‘de leidraad pensioenvoorlichting’, een pop-up store of onze game ‘De reis van je leven’.

Tip 5 van ABP: check of uw werknemers weten welke keuzes ze kunnen maken als het zover is

Kennen uw werknemers de waarde van hun pensioen eigenlijk? ABP helpt u dit inzichtelijk te maken met een handige toolkit. Deze toolkit bevat onder andere panklare berichten voor uw intranet en een e-mail die u kunt sturen naar al uw werknemers.
Hulp nodig?