Wijzigingen pensioenregeling 2019

Dit jaar zijn er een aantal wijzigingen in de pensioenregeling. We zetten ze nog eens voor u op een rij.

Nabestaandenpensioen blijft gelijk of is gestegen

In MijnABP ziet u bij het pensioenoverzicht nog maar twee bedragen staan voor nabestaandenpensioen. Eén bedrag voor overlijden voor 65 jaar en één bedrag voor overlijden op of na 65 jaar. Eerder stonden er meerdere bedragen. Hiermee is het pensioenoverzicht makkelijker geworden voor uw werknemers. Met deze wijziging blijft het nabestaandenpensioen gelijk of gaan uw werknemers erop vooruit. Voor u is er niets veranderd.

Nieuwe regels kleine pensioenen

De overheid heeft de regels voor pensioenen kleiner dan € 484,09 bruto per jaar veranderd. Is uw werknemer uit dienst met een (heel) klein pensioen? Dan ontvangt hij een brief. Wanneer de hoogte van het pensioen tussen de € 2 en € 484 per jaar bedraagt, staat in deze brief dat het pensioen wordt overgedragen aan het nieuwe pensioenfonds. Heeft hij minder dan € 2 euro per jaar aan pensioen opgebouwd bij ABP? Dan ontvangt hij een brief om dit pensioen af te kopen of vervalt dit pensioen vanwege de nieuwe regels. 

Lees het nieuwsbericht over deze nieuwe regels

Pensioenpremie gestegen naar 24,9%

De premie is vanaf 1 januari 2019 gestegen naar 24,9%. Daarvan betaalt u 70% en uw werknemer 30%. In 2018 was deze premie 22,9%.

De premie inkoop voorwaardelijk pensioen (VPL) blijft 2,6% en wordt geheel door u als werkgever afgedragen.

Bekijk het overzicht van de premies in 2019

31-01-2019

Hulp nodig?