Servicecentrum Drechtsteden wint PensioenPluim

De vierde editie van de PensioenPluim is gewonnen door Servicecentrum Drechtsteden.

Servicecentrum Drechtsteden (SCD) verzorgt sinds vorig jaar pensioenvoorlichting. Zij doen dit in de vorm van een kennismiddag en Pensioencafés aan medewerkers in alle leeftijdscategorieën. Met name door het idee om een Pensioencafé te ontwikkelen heeft Pensioenfonds ABP besloten de PensioenPluim dit jaar uit te reiken aan het SCD. De PensioenPluim is dé erkenning voor deze nieuwe vorm van pensioenvoorlichting. ABP heeft de Pensioencafés omarmd en het idee is inmiddels ook door andere werkgevers in Nederland opgepakt.

Kennismiddag Met Pensioen Gaan

Servicecentrum Drechtsteden deed vorig jaar mee met een pilot van ABP om een Kennismiddag te organiseren voor medewerkers van 60 jaar en ouder. De 150 beschikbare plaatsen waren binnen 1,5 dag vol. Er was dus duidelijk behoefte aan pensioenvoorlichting.
In een grote bioscoop konden medewerkers 3 informatieve sessies bijwonen over het ABP-pensioen en MijnABP, de AOW en fiscaliteiten rondom het pensioen. Daarnaast was er een inspiratiesessie die de deelnemers liet nadenken over hoe ze met pensioen willen gaan. Die sessie was gericht op de 3 G’s: geluk, gezondheid en geld.

Pensioencafés

Het succes van de Kennismiddag triggerde het SCD om ook jongere collega’s voor te lichten. Zo ontstonden de Pensioencafés: een voor medewerkers van 45 tot 60 jaar en een voor medewerkers jonger dan 45 jaar. Omdat deze vorm van voorlichting nog niet bestond bij ABP, werd het idee samen met de accountmanager van ABP uitgewerkt. Inmiddels zijn er 3 succesvolle Pensioencafés gehouden, met een pubquiz, pensioenvoorlichting, tostihapjes en inspirerende vragen. Er zijn zelfs al inschrijvingen voor de Pensioencafés van 2020.

28-10-2019

Hulp nodig?