RET wint vijfde ABP PensioenPluim

De Rotterdamse Elektrische Tram (RET) heeft de vijfde editie van de ABP PensioenPluim gewonnen. De RET verdient de pluim omdat ze haar medewerkers goed en laagdrempelig informeert over de arbeidsvoorwaarde pensioen.

Drijvende kracht hierachter is Marja Boon van de afdeling P-Beheer. Zodra ABP een nieuw initiatief lanceert, meldt Marja zich namens de RET altijd als eerste om hiermee aan de slag te gaan.

Pop-up store en hulp met MijnABP

Samen met haar team stond Marja 4 weken lang in de pop-up store van ABP, op verschillende locaties van de Tram en Bus. Omdat haar collega’s wisselende diensten hebben en Marja toch iedereen wilde spreken, zat ze er vaak ’s morgens en ‘s avonds. De pop-up store was een enorm succes. Toen er een lightversie van de pop-up store kwam, organiseerde de RET daarom meteen weer een pensioenevent. 

Marja kijkt ook met haar collega’s mee in MijnABP. Ze helpt hen de keuzemogelijkheden te vergelijken en het pensioen aan te vragen. ‘Met haar Rotterdamse nuchterheid is Marja heel toegankelijk,’ vertelt relatiemanager Jeroen Antonides. ‘Ze heeft de afgelopen jaren vele collega’s kunnen ondersteunen bij hun pensioenvragen. Alleen al in 2019 heeft ze ruim 100 RET-collega’s geholpen.’

Echte inspirator

De PensioenPluim van ABP wordt uitgereikt aan werkgevers die net iets meer met het onderwerp pensioen doen. Marja is een echte inspirator, vindt Antonides: ‘Ze is altijd bereid anderen te helpen en ze deelt graag haar kennis en ervaring met andere werkgevers. En ook als ABP benieuwd is hoe werkgevers de pensioenregeling of de communicatie beleven, kan er altijd een beroep op Marja worden gedaan. ABP is haar en de RET hiervoor erkentelijk. Daarom is de PensioenPluim met veel genoegen aan de RET verleend.’

11-12-2019

Hulp nodig?