Inleg ABP ExtraPensioen vóór eind december

Wilt u dit jaar nog een bedrag inleggen in het ABP ExtraPensioen? Dan kan dat nog tot eind december. De betaling van het bedrag moet dan wel nog dit jaar zijn bijgeschreven op het rekeningnummer van ABP. Vanaf januari tot medio mei 2020 kunt u tijdelijk geen bedragen storten voor het ABP ExtraPensioen.

Niet hoger dan fiscale ruimte

Het pensioen dat uw werknemer belastingvrij met ABP ExtraPensioen opbouwt, mag niet hoger zijn dan zijn fiscale ruimte. Uw werknemer vindt de hoogte van zijn fiscale ruimte terug in MijnABP. Wordt hier geen bedrag getoond, dan kunt u hem het nummer van onze klantenservice doorgeven: 045-579 60 70. Wij berekenen de fiscale ruimte dan handmatig. De fiscale ruimte voor het jaar 2020 wordt naar verwachting medio mei 2020 bekend. Daarom kunt u vanaf januari tot medio mei geen bedragen storten voor ABP ExtraPensioen.

Wat is ABP ExtraPensioen?

Met ABP ExtraPensioen kan uw medewerker voor extra pensioen sparen. Dit kan zolang hij werkt en via u, zijn werkgever, pensioen opbouwt bij ABP. U, als werkgever, kunt voor uw werknemer een bedrag storten voor het ABP ExtraPensioen. Deze inleg voegen wij toe aan het vermogen van ABP. Zolang uw werknemer bij ons pensioen opbouwt, krijgt hij op deze inleg hetzelfde rendement als het fondsvermogen van ABP. Met het uiteindelijke saldo (de inleg en het behaalde rendement) verhogen wij het ouderdomspensioen van uw werknemer. 

Bekijk alle informatie over ABP ExtraPensioen. 

Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met Relatiebeheer, via 045 579 65 56 of relatiebeheer@abp.nl.

25-11-2019

Hulp nodig?