Nieuw in MijnABP: Helder Overzicht & Inzicht

ABP stelt in de zomer een nieuwe functionaliteit beschikbaar in MijnABP: Helder Overzicht & Inzicht. Met deze internetmodule krijgen deelnemers inzicht in hoe hun inkomsten en uitgaven er later per maand uitzien.

Wat is Helder Overzicht & Inzicht?

Helder Overzicht & Inzicht is een nieuwe berekeningstool in MijnABP en biedt een kijkje in de financiële balans, bijvoorbeeld op verwachte AOW-leeftijd. Zo kan een deelnemer zien wat het effect is van keuzes die hij nu maakt op zijn inkomen voor later. Naast het overzicht van toekomstige inkomsten en uitgaven per maand kan een deelnemer ook het effect van verschillende scenario’s in beeld brengen:

  • Meer of minder werken
  • Eerder stoppen
  • Sabbatical nemen

Bovendien ziet een deelnemer wat het verwachte effect is van sparen, beleggen en/of het aanpassen van de uitgaven. Ook kan hij of zij de gegevens van zijn of haar partner toevoegen om een totaalbeeld te krijgen op gezinsniveau. Op deze manier biedt ABP zijn deelnemers handelingsperspectief.

Wanneer is Helder Overzicht & Inzicht in MijnABP beschikbaar?

Tussen 1 juli en 31 augustus 2019 krijgen de deelnemers van ABP stapsgewijs toegang tot deze tool.

Wat is mijn rol als werkgever?

Stellen uw werknemers u wel eens vragen als ‘Wanneer kan ik stoppen met werken?’ of ‘Wat heb ik straks nodig?’. U kunt uw werknemers vanuit de volgende thema’s wijzen op Helder Overzicht & Inzicht:

  • Duurzame inzetbaarheid: werknemers krijgen direct inzicht in de financiële gevolgen  van hun (pensioen)keuzes. Wanneer zij een gesprek bij u aanvragen, is deze tool een handig hulpmiddel om het gesprek mee voor te bereiden.
  • Financiële zelfredzaamheid: (jongere) werknemers kunnen Helder Overzicht & Inzicht gebruiken om hun ‘Wat heb ik straks nodig?’-vraag te beantwoorden. Zij kunnen bijvoorbeeld de financiële gevolgen van een sabbatical of minder werken bij gezinsuitbreiding doorrekenen.
Help uw werknemer om grip te krijgen op zijn financiële toekomst. Wijs hem op Helder Overzicht & Inzicht in MijnABP, zodat hij zelf aan de slag kan met zijn financiën voor later. De keuzes die hij nu maakt, hebben namelijk vaak ook effect op zijn inkomen later.

19-03-2019

Hulp nodig?