De Pensioenchecker app: in 2 minuten inkomen voor later checken

Al 30.000 keer gedownload

Weten uw werknemers hoeveel pensioen zij later krijgen? En of ze de dingen kunnen (blijven) doen die ze willen? Hebben zij enig idee hoe lang ze nog moeten werken? Willen ze eerder met pensioen? De Pensioenchecker app geeft meteen antwoord op deze vragen.

De app biedt een totaaloverzicht

Het grote voordeel van deze app is dat hij binnen 2 minuten een totaaloverzicht van het pensioen biedt, dus inclusief de AOW en bij andere fondsen opgebouwde ‘pensioenpotjes’. De app toont het nettobedrag dat uw werknemer straks krijgt. Ook voor werknemers die zijn gescheiden, meer of minder zijn gaan werken of langere tijd in het buitenland hebben gewoond biedt de Pensioenchecker app snel inzicht in het inkomen later.

Hoe werkt het?

Willen uw werknemers ook meteen checken hoe zij er later voor staan? Zij vinden de Pensioenchecker in de Google play store of de App store. 

Inloggen gaat als volgt: 

  • Uw werknemer logt in met zijn DigiD; 
  • Hij ziet zijn netto maandbedrag aan AOW en pensioen; 
  • Hij kan bekijken wat eerder stoppen met werken voor hem betekent; 
  • En ontdekken wat extra sparen hem oplevert.

Winnaar Pensioenwegwijzer 2020

De Pensioenchecker werd officieel gelanceerd tijdens de Pensioen3Daagse. Daar won de app de Pensioenwegwijzer 2020, de prijs voor initiatieven die het mensen gemakkelijk maken inzicht te krijgen in hun pensioen en, waar nodig, actie te ondernemen. Intussen is de app al 30.000 keer gedownload. De Pensioenchecker app is een initiatief van de Nederlandse pensioenuitvoerders, de grote pensioenfondsen zoals ABP en de Pensioenfederatie. 

Promoot de Pensioenchecker app onder uw werknemers met dit bericht.

24-11-2020

Hulp nodig?