Gemeente Oosterhout wint de ABP PensioenPluim

31 oktober 2022

Als werkgever wilt u uw werknemers zo goed mogelijk informeren over hun pensioen. Sommige werkgevers vallen op door hun actieve en creatieve aanpak. Elk jaar zetten we zo'n werkgever in het zonnetje tijdens de Pensioen3daagse. Dit jaar wint Hans Vereggen namens de Gemeente Oosterhout de PensioenPluim. Met een persoonlijke aanpak weet hij jonge én oude medewerkers te bereiken.

PensioenPluim voor werkgevers

ABP reikt de PensioenPluim uit aan werkgevers die zich onderscheiden met initiatieven en activiteiten om pensioenbewustzijn onder hun werknemers te vergroten. Hans Vereggen van de Gemeente Oosterhout is zo iemand die zich onderscheidt. Hij ademt pensioen. Zo is hij pensioenambassadeur, heeft hij dit jaar 6 pensioencafés georganiseerd en probeert hij bij elk overleg linksom of rechtsom het onderwerp pensioen aan te snijden. 

Zelf is Hans trots op deze erkenning, ‘maar ik ben ook een beetje beduusd. Ik had het niet verwacht. Voor mijn gevoel zijn grotere werkgevers veel meer met pensioen bezig.’ Voor ABP Relatiemanager John Lukje komt de winst niet onverwacht. ‘Hans maakt pensioen bespreekbaar voor jong en oud. Hij stimuleert zijn collega’s om deel te nemen aan bijeenkomsten zoals het pensioencafé. Met name zijn toewijding om jongere medewerkers te bereiken springt in het oog. Door zijn enthousiasme en persoonlijke aanpak weet hij het pensioenbewustzijn van de medewerkers van de Gemeente Oosterhout te stimuleren.’