Fiscale ruimte laten berekenen? Vraag het aan vóór 10 december 2021

Voor inleg in ABP ExtraPensioen
9 november 2021

Werknemers kunnen met ABP ExtraPensioen sparen voor extra pensioen binnen de fiscale ruimte. Wilt u dit jaar nog inleggen voor uw werknemer en is zijn fiscale ruimte nog niet bekend? Laat uw werknemer dan een berekening aanvragen vóór 10 december.

Uw werknemer kan alleen sparen voor extra pensioen als hij nog fiscale ruimte heeft. U, als werkgever, stort dan vanuit zijn brutosalaris een bedrag op de rekening van ABP. Voor een groot aantal werknemers hebben we de fiscale ruimte berekend. Uw werknemer ziet dit in MijnABP. Als zijn fiscale ruimte niet zichtbaar is in MijnABP, berekenen wij deze op verzoek.

Zo vraagt uw werknemer een berekening aan

Uw werknemer kan zijn fiscale ruimte laten berekenen door te bellen met onze klantenservice: 045 579 60 70. Of door een e-mail te sturen. U kunt, als werkgever, ook een berekening aanvragen voor uw werknemer. Daarvoor heeft u een bewijs van toestemming van uw werknemer nodig.

Zo helpt u ons de inleg op tijd te verwerken

In december vragen veel werknemers om een berekening van de fiscale ruimte, omdat ze dit jaar nog een bedrag willen inleggen in het ABP ExtraPensioen. U kunt ons helpen om al deze aanvragen correct en op tijd te verwerken:

  • Vraag uw werknemer in MijnABP te kijken of hij nog fiscale ruimte heeft. In MijnABP kan uw werknemer ook meteen zelf berekenen wat een inleg aan ouderdomspensioen oplevert.
  • Is de fiscale ruimte niet zichtbaar? Wijs uw werknemer er dan op dat hij vóór 10 december 2021 een berekening aanvraagt.
  • Controleer het betalingskenmerk goed als u een bedrag stort.
  • Let op: gebruik in de omschrijving altijd ‘81+klantnummer'

Zo zorgen we er samen voor dat de verwerking correct en op tijd plaatsvindt. En voorkomen we dat we stortingen moeten herstellen in de eerste maanden van het nieuwe jaar. Met uw hulp kunnen we de fiscale ruimte van het nieuwe jaar dan al eerder bekendmaken aan uw werknemer. Vraagt uw werknemer pas na 10 december 2021 een berekening aan? Dan verwerken wij deze in januari 2022.