Kleurrijke tekening van een weg door een landschap

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe.

Welke keuzes maken uw werknemers onderweg?
Veel werknemers hebben de focus op 'het leven van nu'. Ze zijn vooral bezig met hun werk, ambities, familie, hobby's en vrienden. Hun pensioen is nog (te) ver weg. Ze zijn zich er niet bewust van dat gebeurtenissen in hun leven invloed kunnen hebben op het pensioen. Met de online game ‘De reis van je leven’ brengen we hier verandering in.
Wij vinden het belangrijk dat uw werknemers een positief gevoel hebben bij hun inkomen voor later. En dat ze grip hebben op hun financiële toekomst zodat ze straks niet voor vervelende verrassingen komen te staan. U kunt dit ondersteunen door de online game ‘De reis van je leven’ aan te bieden. Daarmee levert u een bijdrage aan duurzame inzetbaarheid.

Pensioenkennis testen met online game

De game test op een leuke en laagdrempelige manier de pensioenkennis van uw werknemers. In de game komen de levensgebeurtenissen ‘trouwen en samenwonen’, ‘arbeidsongeschiktheid’, ‘een nieuwe baan’ en ‘overlijden’ aan bod. We leggen uit hoe deze situaties van invloed kunnen zijn op het pensioen. Deze inhoud combineren we met een aantal minigames, zodat ‘De reis van je leven’ op meerdere vlakken uitdaagt.

Hoe werkt de game?

Ga naar abp.nl/dereisvanjeleven en start het spel. De online game ziet eruit als een landschap met verschillende bestemmingen (levensgebeurtenissen en minigames), verbonden door wegen. Op elke bestemming kan geklikt worden. Er zijn 4 levensgebeurtenissen met een vragenquiz en 3 minigames. Voor alles geldt: lees de instructie goed door zodat het duidelijk is wat je moet doen. Het spel eindigt bij de finishvlag. Het doel is om zoveel mogelijk muntjes te verdienen.

Handige toolkit voor u als werkgever

In de toolkit vindt u verschillende middelen, zoals teksten, afbeeldingen en animaties. Deze kunt u gebruiken om de online game onder de aandacht te brengen bij uw werknemers.