ABP Pensioen Academie

Uw werknemers komen met pensioenvragen het eerst bij u. Daarom helpen we u graag bij het op peil houden van uw pensioenkennis. Dat doen we met online cursussen.

Er zijn 4 interactieve cursussen. Die kunt u volgen op het moment dat het u uitkomt en in uw eigen tempo. De eerste volgt u in ongeveer 15 minuten per module en voor de andere reserveert u het beste 30 minuten per module. Ook interessant om dit samen met uw collega’s te doen. Bij iedere module ontvangt u een samenvatting die u als naslagwerk kunt gebruiken.

Welke cursussen bieden we aan?

  • De basiscursus pensioen
    Bestaat uit 3 modules: Introductie in ABP-pensioen / De pijlers van pensioen / Levensweg en pensioen

Bent u al bekend met pensioen? Dan kunt u na de basiscursus uw kennis verder verdiepen:

  • Arbeidsongeschiktheid en pensioen
  • Keuzes maken rondom pensioen
    Bestaat uit 2 modules: Opbouw van pensioen / Keuzes in pensioen
  • Pensioen en de partner
    Bestaat uit 2 modules: Pensioen bij overlijden / Pensioen bij uit elkaar gaan

Start via pensioenpluim.nl

Het volgen van een online pensioencursus kan via onze site speciaal voor werkgevers: pensioenpluim.nl. U logt hier in met uw account en kunt dan direct aan de slag. 

Heeft u nog geen account? Dan moet u uw organisatie eerst registreren en een account aanmaken.

In het voorjaar weer Kennisdagen

In het voorjaar bieden we u weer 2 kennisdagen aan: ‘Keuzes maken rondom pensioen’ en ‘Pensioen & de partner’. Deze dagen zijn erg geschikt om uw pensioenkennis verder vorm te geven. Op deze plek kunt u zich aanmelden voor beide kennisdagen. Vanwege de bijzondere omstandigheden waar we ons in bevinden, gaan we ervan uit dat deze kennisdagen online plaatsvinden. Hierbij maken we gebruik van Microsoft Teams als videoplatform.

Kennisdag op locatie

Wij verzorgen ook een Kennisdag bij u op locatie als er minimaal 8 deelnemers zijn. Neem hiervoor contact op met uw relatiemanager.
Op dit moment bieden we deze Kennisdagen alleen online aan.
Hulp nodig?