Persoonlijke gegevens wijzigen

U vindt hier informatie wat u kunt doen als u uw e-mailadres of rekeningnummer wilt wijzigen. Ook leest u wat u kunt doen als u een nieuw postadres of een adres in het buitenland wilt toevoegen.

Woont u in het buitenland en heeft u een rekeningnummer in een land buiten het SEPA-gebied? Dan kan het zijn dat u niet kunt inloggen met DigiD. U kunt dan het formulier wijzigen Non-SEPA rekeningnummer invullen en terugsturen. Stuur hierbij een ongeldig gemaakte cheque of rekeningafschrift mee. Terugsturen kan per mail of per post:

ABP Pensioenen
Postbus 4804
6401 JL Heerlen

Direct wijzigen in MijnABP

Wijzigen in MijnABP kan als u:
  • bankiert in een SEPA-land
  • een IBAN-rekeningnummer heeft
  • Let op! U kunt inloggen met DigiD. Zorg ervoor dat u de juiste instellingen van DigiD activeert. Hoe? Bekijk de pagina met DigiD uitleg.

Rekeningnummer wijzigen in MijnABP.

Hier kunt u ook de datum aangeven waarop de wijziging ingaat.

Let op! Maakt u via uw bank gebruik van een overstapservice? Geef dan zelf uw nieuwe rekeningnummer aan ons door. De overstapservice doet dit niet voor u.

Wijziging per brief of per e-mail aanvragen

Stuur het formulier rekeningnummer wijzigen per mail of per post:

ABP Pensioenen
Postbus 4804
6401 JL Heerlen

Log in met de DigiD app. Of log in met DigiD met een extra controle via SMS. Deze extra veiligheidscontrole activeert u via de site van DigiD. Vergeet niet om de keuzemogelijkheid ‘Altijd inloggen met de DigiD app of sms-controle’ op ‘actief’ te zetten. Zorg ervoor dat u de juiste instellingen van DigiD activeert. Hoe? Bekijk de pagina met DigiD uitleg.

Vermeld uw postadres zelf in MijnABP

Verhuist u in Nederland of in het buitenland? Lees wat u moet doen.
Meld u aan voor digitale post als u voortaan uw ABP-post digitaal wilt ontvangen.

Woont u samen en wilt u uw partner aanmelden? Bekijk de voorwaarden en vul het formulier in. Gaan u en uw partner uit elkaar? Meld uw partner af.

Loonheffingskorting is de korting die u ontvangt op het betalen van belasting. Loonheffingskorting mag maar door één werkgever of uitkeringsinstantie worden toegepast. U bepaalt zelf op welk inkomen u de loonheffingskorting laat toepassen. Voor hulp bij uw keuze kunt u terecht bij de belastingdienst. 

Wilt u uw loonheffingskorting wijzigen? Dit kunt u zelf doen in MijnABP op de pagina ‘Pensioenuitkering’.

Let op! Log in met de DigiD app. Of log in met DigiD met een extra controle via SMS. Deze extra veiligheidscontrole activeert u via de site van DigiD. Vergeet niet om de keuzemogelijkheid ‘Altijd inloggen met de DigiD app of sms-controle’ op ‘actief’ te zetten. Zorg ervoor dat u de juiste instellingen van DigiD activeert. Hoe? Bekijk de pagina met DigiD uitleg.

Lees meer over loonheffing en loonheffingskorting

Hulp nodig?