Uw pensioen berekenen

Als u uw pensioen gaat berekenen, heeft u een aantal keuzes. Die keuzes hebben gevolgen voor het pensioenbedrag dat u maandelijks op uw rekening krijgt. In de Pensioenplanner van MijnABP kunt u verschillende situaties nabootsen. Zo ziet u direct hoe hoog uw pensioenbedrag is in verschillende situaties.

Bereken wat voor u de beste keuzes zijn

In MijnABP kunt u zo veel berekeningen maken als u wilt. Zolang u uw pensioenvoorstel niet definitief accepteert, zit u nergens aan vast. Zo bekijkt u makkelijk verschillende situaties. En onderzoekt u welke keuzes het beste bij uw persoonlijke situatie passen.
U maakt de volgende keuzes als u met pensioen gaat:
  • Pensioenleeftijd: vanaf welke leeftijd wilt u met pensioen? En wat betekent dat voor uw pensioenbedrag?
  • Deeltijdpensioen: gaat u eerst gedeeltelijk met pensioen of meteen helemaal? 
  • Nabestaandenpensioen aanpassen: wilt u meer pensioen voor uzelf of voor uw partner? 
  • Variëren in pensioenhoogte: wilt u tijdelijk een hoger of lager pensioenbedrag?

Lees meer over uw pensioenkeuzes.

Heeft u uw pensioenkeuzes bekeken en wilt u nu uw keuzes definitief vastleggen? Dan hoeft u uw pensioenplan alleen nog definitief te accepteren en uw aanvraag te verzenden. Dat gaat het makkelijkst in MijnABP.

Hiervoor is het belangrijk dat u de juiste instellingen van DigiD activeert. Hoe? Bekijk de pagina met DigiD uitleg.

Lees meer over pensioen aanvragen
De kans dat ABP de pensioenen moet verlagen in 2021 is reëel. De ondergrens voor de dekkingsgraad heeft minister Koolmees onlangs op 90% gezet. Als op 31 december 2020 de dekkingsgraad lager is dan 90%, moet ABP de pensioenen verlagen. Als we de pensioenen moeten verlagen, gebeurt dat op zijn vroegst vanaf 1 juli 2021. Het besluit hierover valt in januari 2021. Meer informatie en de actuele stand van zaken vindt u op abp.nl/verlagen.
Heeft u hulp nodig bij uw keuzes? Bel dan onze klantenservice. Wij helpen u graag.
Hulp nodig?