koppel op de markt koopt fruit

Krijg inzicht in uw financiële toekomst

Goed voorbereid met pensioen gaan geeft een gerust gevoel. Daarom is het slim om nu al na te denken over wat u straks nodig heeft. En wat u nodig heeft om dat te regelen.

 

Wilt u bijvoorbeeld een beeld krijgen van uw inkomsten en uitgaven op uw pensioenleeftijd? Wilt u een uitgebreid pensioenvoorstel maken? Of kunt u bijna met pensioen en wilt u uw pensioen aanvragen? Maak uw keuzes in MijnABP en kies het pensioen dat bij u past.

Uw inkomen voor later

'Kan ik goed rondkomen als ik eerder stop met werken?' en ‘Wat kan ik uitgeven als ik met pensioen ga?' Met Overzicht & Inzicht in MijnABP krijgt u antwoord op deze vragen en heeft u inzicht in uw financiële toekomst. Sommige deelnemers kunnen Overzicht & Inzicht in MijnABP nog niet gebruiken (bijvoorbeeld militairen of deelnemers die arbeidsongeschiktheidspensioen ontvangen). 

Wij hebben berekend wat uw verwachte inkomsten en uitgaven zijn als u uw pensioenleeftijd bereikt, op basis van wat wij al van u weten. Vul dit overzicht eenvoudig aan, ook met de gegevens van uw eventuele partner. U ziet direct hoeveel geld u per maand over heeft of juist tekort komt. Dan ziet u of de keuzes voor uw pensioen in de praktijk haalbaar zijn, zoals eerder stoppen met werken of (tijdelijk) meer of minder werken. En wat u nu kunt doen om keuzes haalbaar te maken.

Uitgebreid pensioenvoorstel maken

Komt het moment dat u met pensioen gaat dichterbij? Wilt u een persoonlijk en uitgebreid pensioenvoorstel maken? Dat gaat makkelijk met de keuzehulp in MijnABP.  Sommige deelnemers kunnen keuzehulp in MijnABP nog niet gebruiken (bijvoorbeeld militairen of deelnemers die arbeidsongeschiktheidspensioen ontvangen).   

Deze keuzehulp biedt online begeleiding bij het plannen en aanvragen van uw pensioen. En helpt u naar een pensioenaanvraag die past bij uw financiële situatie. U rekent met de gegevens die al bekend zijn bij ons. De gegevens van andere pensioenfondsen voegt u eenvoudig zelf toe. Zo krijgt u een totaaloverzicht met alle inkomsten en uitgaven op uw gewenste pensioenleeftijd, en van uw eventuele partner. U ziet wat er gebeurt met uw pensioenbedrag in verschillende situaties. Bent u tevreden met uw persoonlijk pensioenvoorstel? Vraag dan direct uw pensioen aan.

Uw pensioen plannen en aanvragen

Komt uw pensioen dichterbij en wilt u snel inzicht in uw pensioenkeuzes en hoe deze uitpakken? In MijnABP plant u uw pensioen en maakt u verschillende pensioenvoorstellen door stap voor stap uw pensioenkeuzes te maken. Zo ziet u direct hoe hoog uw pensioenbedrag is in verschillende situaties. U kunt zo veel pensioenvoorstellen maken als u wilt. Heeft u alles naar wens ingevuld? Vraag dan direct uw pensioen aan.

Meer informatie over het vernieuwde pensioenstelsel?

Klik op de button of kijk op abp.nl/vernieuwd-pensioenstelsel