Wil uw werknemer stoppen voor zijn 62ste?

Wil uw werknemer tussen zijn 60ste en vijf jaar vóór AOW-leeftijd met pensioen gaan? Let op: dan gelden vanaf juli 2016 nieuwe regels van de Belastingdienst.

Intentieverklaring tekenen

• Wil uw werknemer ouderdomspensioen laten ingaan vanaf zijn 60ste, maar eerder dan vijf jaar vóór zijn AOW-leeftijd? Dan kan dat alleen als hij voor hetzelfde percentage dat hij pensioen opneemt, (minimaal) minder gaat werken. 

• Hij moet dit bevestigen in een zogenoemde ‘intentieverklaring’. Deze intentieverklaring is opgenomen in het aanvraagformulier ‘Met pensioen gaan’.

De nieuwe regels gelden voor iedereen die eerder dan vijf jaar dan de AOW-leeftijd gedeeltelijk of geheel met pensioen gaat. De regels gelden niet voor militairen; zij kunnen het ouderdomspensioen niet vervroegen.

Wat betekent dit voor u als werkgever?

In gesprekken met werknemers over ingang van het pensioen meer dan vijf jaar vóór de AOW-leeftijd, moet u rekening houden met het gewijzigde beleid van de Belastingdienst. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van deze regels en dat u werknemers hierop kunt wijzen. Let daarnaast op wanneer u een vervroegde uittredingsregeling treft met een werknemer waarbij het ontslagmoment meer dan vijf jaar is vóór AOW-leeftijd.

Wat moet uw werknemer doen?

Als hij pensioen aanvraagt, ontvangt hij de intentieverklaring bij de aanvraag. Hij verklaart daarmee dat hij niet meer pensioen aanvraagt dan waarvoor hij minder gaat werken. Én dat hij niet van plan is om die uren in toekomst weer te gaan werken. De intentieverklaring is opgenomen in het aanvraagformulier dat hij moet ondertekenen om het pensioen te kunnen laten ingaan. Deelnemers die via MijnABP pensioen aanvragen, moeten een vinkje plaatsen bij de verklaring. Zonder dat vinkje kan het pensioen niet worden aangevraagd. 

De Belastingdienst kan controle uitoefenen op het niet ondertekenen van de verklaring en een boete opleggen aan de werknemer.

23-08-2016