Premie betalen voor ex-werknemer met WW-uitkering?

Wanneer één van uw werknemers werkloos wordt, komt hij of zij in aanmerking voor een WW-uitkering. Tijdens de WW-uitkering heeft uw ex-werknemer nog recht op pensioenopbouw als hij aan bepaalde voorwaarden voldoet. Dit is vastgelegd in het pensioenreglement. Als er inderdaad recht is op pensioenopbouw, betaalt u de premie.

Factuur van ABP

U ontvangt een factuur voor uw ex-werknemer, zodra wij bericht hebben ontvangen van het UWV. Dit is een geautomatiseerd proces dat voortaan maandelijks plaatsvindt. Let op: we gaan de maandelijkse facturering vanaf de tweede helft van 2016 invoeren. Het is dus mogelijk dat u nu nog facturen ontvangt (of heeft ontvangen) voor werknemers die langer dan een maand geleden uit dienst zijn gegaan.

Factuur over de periode 2008-2013

Mogelijk heeft u recent een factuur ontvangen voor premie betreffende pensioenopbouw over de periode 2008 – 2013. In deze periode is een aantal meldingen helaas niet automatisch verwerkt. Daarom zit er een lange periode tussen het moment van werkloos worden van uw ex-werknemer en het sturen van de factuur. Onze excuses hiervoor.

Heeft u vragen over facturen?

Neem dan contact op met onze afdeling Premie Incasso via telefoonnummer 045 579 22 31. Ook kunt u uw vraag via e-mail stellen: premie-incasso@abp.nl

03-03-2016