Persoonlijke pensioenpot voor meer deelnemers zichtbaar

Vanaf oktober krijgen steeds meer deelnemers van ABP hun persoonlijke pensioenpot te zien in MijnABP. Deelnemers ontvangen hierover persoonlijk bericht. Eind 2018 moeten alle deelnemers met een middelloonregeling van ABP toegang hebben tot hun pensioenpot.

Testperiode afgerond

Na een uitgebreide testperiode is ABP in maart 2018 gestart met de eerste echte live test van de persoonlijke pensioenpot. Een eerste groep van 23.000 deelnemers heeft toen toegang gekregen tot hun persoonlijke pensioenpot in MijnABP. Nu deze live test is geslaagd krijgen alle deelnemers met een middelloonregeling toegang tot hun pensioenpot.

Pensioenpot eind 2018 zichtbaar voor meeste deelnemers

ABP streeft ernaar alle werkende deelnemers die bij ABP pensioen opbouwen in de middelloonregeling voor het einde van 2018 de pensioenpot aan te bieden. Deelnemers krijgen persoonlijk bericht als de pensioenpot klaarstaat in MijnABP. In de pensioenpot zien deelnemers in één oogopslag hun inleg, de inleg van de werkgever en het rendement van ABP.

Doel van de persoonlijke pensioenpot

De persoonlijke pensioenpot moet ervoor zorgen dat de deelnemer ziet dat er geld voor hem in de pot zit wanneer hij met pensioen gaat. Hij ziet ook meteen dat u als werkgever twee keer zoveel geld inlegt als hij zelf. En hoe langer hij pensioen opbouwt, hoe meer rendement ABP voor hem behaalt. Dit kan behoorlijk oplopen. ABP hoopt hiermee dat het vertrouwen van deelnemers in hun pensioen en ABP wordt vergroot.

21-09-2018