Pensioenbewuste starters

U gunt uw medewerkers toch ook een goed pensioen? Maak starters daarom vanaf hun eerste werkdag bewust van hun pensioen. U kunt hierbij verwijzen naar de campagne ‘Pensioen Aan’, en gebruik maken van de digitale toolkit.

Pensioen Aan

Jonge werknemers van PGGM, APG, MN en Syntrus Achmea hebben de campagne Pensioen Aan geïnitieerd. Met ook een handige online toolkit voor werkgevers. Pensioen Aan is een bewustwordingscampagne voor starters op de arbeidsmarkt. Het doel is om starters eerder over hun pensioen na te laten denken. Zodat ze pensioen als actueel onderdeel van hun arbeidsvoorwaarden zien en niet iets van later. Door het onderwerp pensioen op een laagdrempelige manier te introduceren, worden starters gemotiveerd zich te verdiepen in de pensioeninformatie die ze van hun werkgever en pensioenfonds krijgen, en eerder actie ondernemen bij life events die invloed hebben op hun pensioen.

Wat kunt u doen?

Maak de starters in uw organisatie bewust van hun pensioen met hulp van de campagne Pensioen Aan. De website pensioenaan.nl biedt onder andere een korte introductie op pensioen, informatieve filmpjes en een beknopt woordenboek. Daarnaast is er een online toolkit, speciaal voor werkgevers. Download bijvoorbeeld de flyer als hulpmiddel bij contractbesprekingen of banners voor op uw eigen website.

26-08-2015