Update: Inleg ABP ExtraPensioen

Uw werknemers kunnen weer inleggen voor ABP ExtraPensioen. Hoeveel ze kunnen inleggen, hangt af van de fiscale ruimte. Update: aanmelden via MijnABP is niet meer mogelijk. Uw medewerkers kunnen de fiscale ruimte opvragen via onze Klantenservice.

Aanmelden via MijnABP

In het verleden mocht een bedrag direct gestort worden, maar nu kan dit pas als uw werknemer zich heeft aangemeld via MijnABP, het persoonlijke digitale dossier. Als uw werknemer zich niet eerst heeft aangemeld, wordt het bedrag teruggestort.

Update: aanmelden via MijnABP is niet meer mogelijk.

Fiscale ruimte beperkt

Uw werknemers kiezen zelf hoeveel en hoe vaak een bedrag wordt gestort. Er is geen minimum bedrag, wel een maximum bedrag. Dat is de fiscale ruimte voor ABP ExtraPensioen. Fiscale ruimte ontstaat omdat er een verschil is tussen de maximaal toegestane pensioenopbouw en de werkelijke pensioenopbouw. Die fiscale ruimte is sinds 1 januari 2014 voor veel medewerkers sterk beperkt

Neem contact met ons op

Uw werknemers kunnen de fiscale ruimte bekijken in MijnABP. De fiscale ruimte is volledig te gebruiken tot 1 januari 2016. In MijnABP kunnen uw werknemers vervolgens aangeven dat zij willen inleggen in ABP ExtraPensioen. Staat de fiscale ruimte niet vermeld in MijnABP en wilt uw werknemer toch inleggen in ABP ExtraPensioen? Neem dan contact met ons op.

Update: de fiscale ruimte is niet meer zichtbaar in MijnABP. Neem daarvoor contact met ons op.

04-06-2015