Waarom staat er ‘RVU-uitkering’ op uw jaaropgave?

Vanaf 2022 noemen wij de UGM-uitkering op de jaaropgave ‘RVU-uitkering’. Ook de AOW-hiaatcompensatie en de FLO-uitkering heten nu ‘RVU-uitkering’ op de jaaropgave.

De afkorting RVU staat voor Regeling Vervroegde Uittreding. De Belastingdienst gebruikt deze nieuwe naam voor de UGM-uitkering, de AOW-hiaatcompensatie en de FLO-uitkering. Om het voor iedereen begrijpelijk te houden, namen wij deze naam over op de jaaropgave. Deze regelingen en uw uitkering blijven dus hetzelfde, alleen de naam is veranderd.

Wij hadden deze naamsverandering moeten uitleggen in uw jaaropgave. Want het zorgde voor verwarring. Dat was niet onze bedoeling. Onze excuses hiervoor.

RVU niet zichtbaar in uw vooraf ingevulde aangifte

U ziet de naam ‘RVU-uitkering’ vanaf 2022 niet alleen terug op uw jaaropgave van ABP. Het is ook de bedoeling dat u deze naam terugziet in uw vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting van de Belastingdienst. Maar op dit moment is uw uitkering nog niet zichtbaar in uw vooraf ingevulde aangifte. Dat komt door een technisch probleem. 

Volgens de Belastingdienst kunt u op dit moment 2 dingen doen: 

  • U kunt nog even wachten met aangifte doen. Waarschijnlijk staat de RVU-uitkering later in maart wél in uw vooraf ingevulde aangifte. 
  • U kunt het bedrag van de RVU-uitkering zelf invullen. Kies daarbij voor de omschrijving ‘Andere uitkeringen’. U vindt het bedrag van de RVU-uitkering terug op uw jaaropgave van ABP. Deze staat in MijnABP.