Ik heb een brief ontvangen over arbeidsongeschiktheidspensioen

Algemene informatie

U heeft van ABP een brief of een e-mail ontvangen. Hierin staat dat u arbeidsongeschiktheidspensioen kunt krijgen en mogelijk recht heeft op premievrije pensioenopbouw. Op deze pagina vindt u meer informatie en een stappenplan om dit aan te vragen.
 
Arbeidsongeschiktheidspensioen is een maandelijkse aanvulling op uw WIA-uitkering. Premievrije pensioenopbouw wilt zeggen dat u ouderdomspensioen blijft opbouwen zonder dat u hier premie voor betaald. U bouwt premievrij pensioen op over het deel dat u arbeidsongeschikt bent. De opbouw is minder dan wanneer u niet arbeidsongeschikt bent. U kunt dit deel zelf aanvullen, ga naar pensioenopbouw aanvullen voor meer informatie. 

Arbeidsongeschiktheidspensioen regelen in 4 stappen

Als u een brief heeft ontvangen waarin staat dat u een ABP ArbeidsongeschiktheidsPensioen kunt krijgen, kunt u dit in 4 stappen snel en makkelijk regelen: 

  1. Ga naar MijnABP 
  2. Log in met uw DigiD. Voor meer uitleg over DigiD kijk op abp.nl/digid.
  3. Vul de gegevens in bij het onderdeel ‘arbeidsongeschiktheidspensioen’. Hier ziet u ook hoe hoog uw maandelijkse uitkering is 
  4. Klik op akkoord om uw arbeidsongeschiktheidspensioen aan te vragen. 
Lukt het niet om dit aan te vragen op MijnABP? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer in uw brief of onder aan deze pagina.

Arbeidsongeschiktheidspensioen via uw werkgever uitbetalen?

Het kan zijn dat u afspraken heeft gemaakt over het uitbetalen van het arbeidsongeschiktheidspensioen aan uw werkgever. ABP is niet op de hoogte van deze afspraken. Het is daarom uw eigen verantwoordelijkheid om dit aan ons door te geven. Vul samen met uw werkgever het aanvraagformulier en het machtigingsformulier in. Zo is alles goed geregeld.

Heeft u nog vragen?

Kijk op onze veelgestelde vragen pagina over premievrije pensioenopbouw, arbeidsongeschiktheidspensioen of pensioenopbouw aanvullen. 
 
Of neem telefonisch contact met ons op via 045 579 69 75. Wij zijn elke werkdag van 08:00u tot 17:30u bereikbaar.