vacature senior adviseur beleggingen

(Amsterdam/Heerlen)

Standplaats: Amsterdam/ Heerlen
Uren: 40 uur per week
Opleidingsniveau: Academisch werk- en denkniveau

Wat ga je doen?

Als senior adviseur beleggingen werk je in het team beleggingen.  Je leidinggevende is de uitvoerend bestuurder beleggingen. In deze functie adviseer je het uitvoerend bestuur (UB) over beleid en te nemen besluiten, en bewaak je de uitvoering van het beleid door de uitvoerder APG. De functie richt zich op zowel brede vermogensbeheerdossiers als dossiers op het gebied van Duurzaam en Verantwoord Beleggen. 

 •  Je adviseert het UB over de volledige breedte van het beleggingsbeleid, maar met een focus op de aandelenportefeuilles. In het bijzonder heb je daarbij ook aandacht voor de implementatie van het duurzaamheidsbeleid van ABP.
 •  Je mandateert, monitort en evalueert de uitvoering van dit beleid door APG. Je beoordeelt daarbij onder andere de reviews van de beleggingsmandaten, stuurt actief op verbeterpunten en levert input voor rapportages richting het UB.
 •  Je werkt samen met je collega’s van het team beleggingen van ABP, andere teams binnen ABP (zoals risk en communicatie) en de Fiduciair Managers van de uitvoerder. 
 •  Als trekker op verschillende beleggings- en duurzaamheidsdossiers neem je breed verantwoordelijkheid voor het behalen van de doelstellingen van ABP. 
 •  Je treedt op als kritische en betrokken sparring partner bij dossiers van collega’s.
 •  Je werkt samen met, en fungeert als klankbord voor woordvoerder beleggingen en Expert adviseur Public Affairs om te zorgen dat beleidselementen goed verankerd zijn in externe communicatie en (interne en externe) stakeholderactiviteiten

Wat zoeken we?

Je bent doortastend en een teamplayer

Samen met je collega’s in het team en APG adviseer je de Uitvoerend Bestuurder Beleggingen op jouw terrein. Je neemt eigenaarschap voor jouw dossiers, bent daar de regisseur op en zorgt dat alle perspectieven op tafel komen en goed en navolgbaar zijn doordacht. Als partner ben je een kritische en betrokken sparring partner voor dossiers van je collega’s.

Je bent een onafhankelijk denker, constructief kritisch en bent doortastend in het op tafel krijgen van de juiste analyses van APG. Daarbij heb je oog voor de relatie en staat open voor andere/nieuwe perspectieven. Je hebt een drive om samen met je collega’s en het bestuur het beste te doen voor de deelnemers van ABP en de juiste keuzes te maken, die bovendien goed uitlegbaar zijn. Je zit dicht bij het vuur en vind het leuk om veel impact te maken.

Wat is jouw profiel?

 • Je hebt minimaal 8 jaar ervaring in (institutioneel) vermogensbeheer, waaronder ervaring met beleggen in aandelen, duurzaam en verantwoord vermogensbeheer eventueel aangevuld met ervaring met private markten beleggingen. 
 • Je hebt het vermogen om conceptueel te denken en voorwaarden te scheppen en je kunt doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en beleggingen met elkaar verbinden.
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Een postacademische opleiding op een relevant gebied; combinatie van VBA/CFA met ESG opleiding is een pré. 
 • Je hebt actuele kennis van duurzaam beleggen.  
 • Je bent een stevige sparring partner voor de uitvoerder en daagt deze uit om de doelstellingen van ABP te behalen.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels; vlotte pen en spreekstijl.
 • Je bent een enthousiaste, gedreven professional die graag werkt in een team van professionals, je neemt eigenaarschap voor jouw aandachtsgebieden en wil graag dingen voor elkaar krijgen. 
 • Je beschikt over een gezonde dosis lef, in combinatie met sensitiviteit en je weet partijen te verbinden.  

Wat bieden we?

 • De kans om te werken in een organisatie met impact en met maatschappelijke relevantie.
 • Een plek in een team van professionals met hoogwaardige kennis en vaardigheden 
 • Ruimte voor verdere kennis-opbouw en persoonlijke ontwikkeling. 
 • Een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden, zoals: 

o   flexibel indelen van je werktijd
o   hybride werken (thuis of op een van onze prachtige kantoren)
o   een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,33%
o   een mobiliteitsbeleid op basis 1e klas OV
o   een flexbudget
o   € 850,00 om je werkplek thuis in te richten
o   Natuurlijk is ook je pensioenopbouw goed geregeld bij ABP.

Over ABP

ABP: Samen bouwen aan goed pensioen in een leefbare wereld

ABP is al 100 jaar het pensioenfonds voor mensen die werken bij overheid, onderwijs en een aantal zelfstandig aangesloten werkgevers. 1 op de 6 mensen in Nederland ontvangt nu of in de toekomst pensioen van ABP. Bijna 3.500 werkgevers zijn bij ons aangesloten. We hebben de opdracht om de pensioenregeling uit te voeren zoals die door de sociale partners in de Pensioenkamer is vastgesteld. ABP bepaalt hiervoor strategie en beleid.

We zijn een van de grootste pensioenfondsen ter wereld, onze invloed is groot. We zorgen dat onze beleggingen bijdragen aan een duurzame wereld. Want we denken ook aan de generaties die na ons komen.


We geloven in de kracht van samen

We geloven in de kracht van samen pech en geluk delen en schaalvoordelen benutten. We zorgen ervoor dat we met de ingelegde premie op een duurzame en verantwoorde manier kapitaal opbouwen en behouden. Goed pensioen is betaalbaar, toereikend, stabiel, goed uit te leggen en uit te voeren. Zo blijft pensioen een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde.


Mensen staan bij ons voorop


Wij bedienen alle mensen die pensioen opbouwen in overheid en onderwijs. Achter iedereen zit een uniek verhaal. Een gezin. Een verantwoordelijke baan. Een huis. Een overtuiging. Ook pensioen verdient persoonlijke aandacht, vooral op de momenten die er toe doen in het leven. Juist daarom geloven we dat persoonlijke beleving centraal moet staan in onze collectieve dienstverlening. Zo bouwen we samen aan goed pensioen.

Onze kernwaarden

 • we zijn betrokken bij iedere deelnemer
 • we zijn de pensioendeskundigen voor deelnemer, werkgever en samenleving
 • we werken aan een duurzaam pensioen in een duurzame wereld

Enkele feiten

 • € 460 miljard vermogen (eind 2022)
 • Kantoren in Heerlen en Amsterdam
 • 50 medewerkers

De operationele uitvoering van de pensioenregeling is uitbesteed aan APG.

Contact

Heb je interesse in deze vacature? Wij leren jou graag kennen!
Voor meer informatie:

 • Over de functie kun je terecht bij Floor Orlemans:
  Floor.orlemans@abp.eu /M. +31 (0)6 22 41 15 31  

Wil je solliciteren dan kun je je cv en motivatie sturen naar: caroline.felkers@abp.eu

Meer informatie over onze organisatie vind je op www.abp.nl.

Een pre employment screening kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. 
Bij ABP werven we zelf nieuwe collega’s. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.