Aandacht voor mensen én rendement

De Indiase hotelketen Lemon Tree heeft de World Responsible Tourism Award gewonnen. Het bedrijf, dat voor ongeveer 15% eigendom is van ABP, kreeg de prijs omdat het mensen in dienst neemt met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Dit personeelsbeleid staat een goed rendement niet in de weg.

Lemon Tree

Een paar feiten op een rij:

  • Lemon Tree is een keten van hotels in 23 steden in heel India.
  • Bij de hotelketen werken 4.000 mensen.
  • Daarvan heeft ongeveer 13% een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Veel medewerkers zijn bijvoorbeeld doof of slechthorend of hebben het Downsyndroom. Lemon Tree besteedt veel aandacht aan het inzetten van deze mensen op plekken waar ze ondanks hun beperking goed functioneren.

Verantwoord en duurzaam beleggen

ABP belegt al jaren in Lemon Tree en heeft onlangs zijn belang nog flink vergroot. ‘Het is een bedrijf dat niet alleen een voorbeeldig personeelsbeleid heeft’ zegt Sachin Doshi van de Aziatische afdeling van ABP’s beleggingsorganisatie. ‘Het rendement is goed en vergelijkbaar met dat van andere beleggingen.’

Meer over verantwoord beleggen

World Responsible Tourism Award

De World Responsible Tourism Award wordt jaarlijks uitgereikt op een grote internationale toerismebeurs in Londen. Eerder al won Lemon Tree de Asian Human Capital Award. Die wordt toegekend aan Aziatische bedrijven die met hun personeelsbeleid een voorbeeld zijn voor andere bedrijven.