ABP presenteert verslag verantwoord beleggen 2014

Op 28 mei heeft ABP het verslag verantwoord beleggen 2014 gepresenteerd. Hierin leggen we uit hoe we het pensioengeld op een verantwoorde en duurzame manier beleggen.

Meer duurzame beleggingen

In 2014 zijn onze duurzame beleggingen gestegen van 16,4 miljard naar 29 miljard euro. Het aantal beleggingen in fossiele brandstoffen, zoals steenkool is sterk afgenomen. Onze beleggingen in hernieuwbare energie en gas winnen terrein.

Meer transparantie over wat we doen

In 2014 kregen we internationale waardering voor onze manier van verantwoord beleggen. Wij doen het zeer goed als het gaat om ons klimaatbeleid. Zo staan we op de vierde plaats op een lijst met 500 grote beleggers, met de hoogst mogelijke score: AAA.

In gesprek met bedrijven en samenleving

Een uitgangspunt van ons beleid voor verantwoord beleggen is om in gesprek te gaan met bedrijven waarin we investeren. In 2014 spraken we met 218 bedrijven. Met name in Azië is er veel aandacht geweest voor goed bestuur. Een voorbeeld hiervan is dat we in 2014 hebben bereikt dat in Japan voor het eerst onafhankelijke bestuurders bij grote bedrijven benoemd werden.

Lees ook:

28-05-2015