Uitslag verkiezingen Verantwoordingsorgaan

ABP krijgt vanaf 1 juli 2018 een nieuw Verantwoordingsorgaan. Van 3 tot en met 30 april waren er verkiezingen. De stemmen zijn geteld!

Opkomst verkiezingen

In de kiesgroep deelnemers zijn 64.145 geldige stemmen uitgebracht. Daarmee was de opkomst in deze kiesgroep 5,85%. In de kiesgroep Pensioengerechtigden zijn 94.803 geldige stemmen uitgebracht. Dat was 11,55% van de kiesgroep.

Informatie over het aantal stemmen op de kandidatenlijsten en afzonderlijke kandidaten, de verdeling van de zetels en de toewijzing van de zetels vindt u op abp.nl/verkiezingen.

Nieuwe leden van het Verantwoordingsorgaan

Op 8 mei heeft de Kiescommissie de uitslag van de verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan van Stichting Pensioenfonds ABP vastgesteld. Op abp.nl/verkiezingen ziet u de voorlopige lijst met gekozen vertegenwoordigers namens actieve en pensioengerechtigde deelnemers en de voorgedragen vertegenwoordigers namens werkgevers. Zodra de leden hun zetel formeel geaccepteerd hebben, is de lijst definitief.

Wat doet het Verantwoordingsorgaan?

Het Verantwoordingsorgaan komt op voor de belangen van actieve en pensioengerechtigde deelnemers en werkgevers die zijn aangesloten bij ABP. De leden praten en denken mee over belangrijke thema’s rondom pensioen, zoals financieel beleid en hoogte van de premie. Actieve en pensioengerechtigde deelnemers bepalen door te stemmen wie hun vertegenwoordigers zijn.
Lees meer over de verkiezingen en het VO

14-05-2018